Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ: ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΗ ΤΣΑΤΟΥΜΑ.

Το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης κατάκτησε ο Λούης Τσάτουμας στο μήκος ανδρών με άλμα στα 8.15μ.
Μετά την Κατερίνα Στεφανίδη, που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, σειρά είχε σήμερα ο 32χρονος αθλητής του Μεσσηνιακού. Με άλμα στα 8.15μ ο κορυφαίος Έλληνας πρωταθλητής στο αγώνισμα χάρισε στην χώρα μας το 21ο μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης.
Για τον Τσάτουμα ήταν η πρώτη φορά που ανεβαίνει στο βάθρο σε διοργάνωση του ανοιχτού στίβου, παρά το γεγονός ότι για πολλά χρόνια αγωνίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο.
Στην πρώτη του προσπάθεια έκανε άλμα στα 8.15 μέτρα και χάρις σ΄ αυτό πήρε την 2η θέση, πίσω από τον Βρετανό Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Γκρεγκ Ράδερφορντ (8.29μ), ενώ την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Γάλλος Καφετιέν Γκομί με 8.14.
«Ήθελα να δώσω τον καλύτερό μου ευατό»
«Ηθελα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στο πρώτο άλμα και να κυνηγήσω την καλύτερη δυνατή επίδοση. Κι αυτό γιατί ένιωθα ενοχλήσεις στον αστράγαλο, κάτι που είχε ως συνέπεια να ανταποκριθώ τεχνικά μόνο στο πρώτο άλμα, οπότε η κατάκτηση αυτού του μεταλλίου είναι μεγάλη επιτυχία για μένα» ανέφερε σε δηλώσεις του μετά από τη νίκη του.
Πηγή: naftemporiki.gr