Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΜΠΟΤΙΤΣΕΛΙ 2,2 ΕΚΑΤ. $. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ

Στην τιμή των 2,2 εκατ. δολαρίων πουλήθηκε ένα σπάνιο σχέδιο του Ιταλού αναγεννησιακού ζωγράφου Σάντρο Μποτιτσέλι (Study for a Seated St Joseph) από τα τέλη του 14000.
Το σχέδιο με πένα και καφέ μελάνι θεωρείται ότι είναι το μοναδικό έργο του Μποτιτσέλι που συνδέεται με έναν από τους πίνακές του και το μοναδικό που παρέμενε μέχρι σήμερα σε ιδιωτική συλλογή.

Το σχέδιο ανήκε στην εκλιπούσα Μπάρμπαρα Πιασέκα Τζόνσον, η οποία ασχολούνταν με φιλανθρωπίες κι ήταν σύζυγος του Τζον Σούαρντ Τζόνσον, κληρονόμου της φαρμακευτικής εταιρείας "Johnson & Johnson".

Τα έσοδα από την πώληση του έργου από τον οίκο Sotheby's πρόκειται να διατεθούν στο "Ίδρυμα Μπάρμπαρα Πιασέκα Τζόνσον", που βοηθάει αυτιστικά παιδιά.

Η Τζόνσον είχε αγοράσει το έργο το 1988 στη Νέα Υόρκη έναντι 88.000 δολαρίων.

Περίπου 12 σχέδια του Μποτιτσέλι (1445-1510) διασώζονται σήμερα μαζί με μία σειρά από 92 σχέδια για το έργο που απασχόλησε τον ζωγράφο για μια ολόκληρη δεκαπενταετία, την εικονογράφηση της Θείας Κωμωδίας του Δάντη.

Πηγή: eirinika.gr

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΕΦΗΒΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΧΡΗΣΤΟΥ

Μεγάλη εμφάνιση που συνοδεύτηκε από παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των Εφήβων πραγματοποίησε οΑπόστολος Χρήστου στους ημιτελικούς των 100μ. ύπτιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων στο Ντόρντρεχτ της Ολλανδίας.
Ο Έλληνας πρωταθλητής προκρίθηκε πρώτος στον αυριανό τελικό με χρόνο 54.41, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων, καθώς βελτιώνει το δικό του 54.87, δηλαδή το χρόνο με τον οποίο πέρυσι (27/8/2013) είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων του Ντουμπάι.
Ο χρόνος του Χρήστου ήταν όμως ταυτόχρονα και παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων, αφού η FINA ξεκίνησε από φέτος να υπολογίζει ρεκόρ στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες και είχε ορίσει ως τυπικό όριο το 54.87 που είχε κάνει ο ίδιος στο Ντουμπάι.
Πηγή: naftemporiki.gr