Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ!!!!!!!


Δύο κοντέινερ με υγειονομικό υλικό δωρεά του Jaharis Family Foundation και του Διεθνή Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities-IOCC παραδόθηκαν, από τον Οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε δύο υγειονομικές περιφέρειες.  Τα κοντέινερ παραδόθηκαν συγκεκριμένα στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας και την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου.
Τα κοντέινερ, μεγέθους 40 ποδών το καθένα, βάρους 15 τόνων και αξίας 1.583.000 δολαρίων περιέχουν υγειονομικό εξοπλισμό και αναλώσιμα νοσοκομειακά υλικά όπως σύριγγες, επιδέσμους, γάζες, γάντια, εξοπλισμό χειρουργείων, εργαστηρίων και ορθοπεδικά είδη αποκατάστασης. Το υγειονομικό υλικό θα καλύψει ανάγκες των Νοσοκομείων Τζάνειο, Μεταξά, Θριάσιο, Ασκληπιείο Βούλας, Νίκαιας-Αγίας Βαρβάρας, Αττικό, Μυτιλήνης-Βοστάνειο, Σάμο, Λέρο, Σύρο και Ρόδο καθώς και Νοσοκομείων της Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του για την στήριξη της ελληνικής ομογένειας της Αμερικής στις δυσκολίες που περνά η χώρα μας και για τη συνεργασία που έχουν με την «Αποστολή» ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, τον Μιχάλη Τζαχάρη και τον Οργανισμό IOCC λέγοντας ότι αποδεικνύουν κάθε μέρα με το έργο τους, όχι μόνο την αγάπη τους στον Ελληνισμό, αλλά την πίστη τους στις αξίες και τις δυνάμεις που έχει ο Ελληνισμός.
« H Ελληνική Ομογένεια, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, όπου κι αν βρίσκεται, αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας μας που αρχίζει από τα βάθη των αιώνων και φθάνει μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει να υφίσταται. Είναι μία Ελλάδα έξω από τα σύνορα της Ελλάδος. Μπορεί να μην είναι κράτος ελληνικό, είναι όμως Έθνος ελληνικό». Από την ίδια δωρεά, όπως τόνισε ο Μακαριότατος, βρίσκονται σε διαδικασία αποστολής άλλα τρία κοντέινερ τα οποία προορίζονται να παραδοθούν τους επόμενους μήνες στην Δυτική, Ανατολική Μακεδονία και Αθήνα.
Σωτηρία Νικολούλη

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ: ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΘΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΣΕ ΑΡΧΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ.

Νέα δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα φέρνει η καινοτομία επιστημόνων του Πανεπιστημίου Λούιβιλ, οι οποίοι δημιούργησαν μια εξέταση αναπνοής που εντοπίζει την ασθένεια όταν βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο.

Στη μελέτη συμμετείχαν άτομα που παρουσίαζαν ενδείξεις για την ύπαρξη καρκίνου του πνεύμονα, οι οποίες είχαν ήδη εντοπιστεί σε αξονικές τομογραφίες. Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα σωματίδια που υπήρχαν στην εκπνοή τους προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρχαν τέσσερις ουσίες που έχουν άμεση σχέση με τον καρκίνο και ονομάζονται καρβονύλια.
Οι αναλύσεις έγιναν με τη χρήση συσκευής που είχαν αναπτύξει οι ίδιοι οι επιστήμονες, οι οποίοι διαπίστωσαν πως όταν τα τρία από τα τέσσερα καρβονύλια παρουσίαζαν αυξημένα επίπεδα, η δυνατότητα πρόβλεψης του καρκίνου του πνεύμονα ήταν εφικτή στο 95% των ασθενών.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό όταν τα επίπεδά τους ήταν φυσιολογικά, ωστόσο σ' αυτήν την περίπτωση οι επιστήμονες μπορούσαν να προβλέψουν ένα μη καρκινικό μόρφωμα στο 80% των ασθενών.
Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος και σύμφωνα με αυτά, τα αυξημένα καρβονύλια επέστρεψαν σε φυσιολογικά επίπεδα όταν οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του καρκίνου.
Η εξέταση της αναπνοής θα δώσει στους ειδικούς τη δυνατότητα να εντοπίζουν τον καρκίνο του πνεύμονα προτού να είναι πολύ αργά και θα απαλλάξει τους ασθενείς από την οδυνηρή διαδικασία της βιοψίας.

Πηγή: naftemporiki.gr