Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΔΙΑΣΩΣΗ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟΥ ΣΤΗ ΜΕΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ένα λυκόσκυλο, το οποίο είχε εγκλωβιστεί στην περιοχή του φράγματος Παπαδιάς, στη Μελίτη Φλώρινας, διεσώθη τη Δευτέρα από την ομάδα άμεσης επέμβασης της μη κερδοσκοπικής περιβαλλοντικής οργάνωσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.




Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ειδοποιήθηκε από κάτοικο της Μελίτης Φλώρινας, ο οποίος ανέφερε ότι εντόπισε κάποιο ζώο που έμοιαζε με λύκο και το οποίο φαινόταν να έχει εγκλωβιστεί.
Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έσπευσε στο σημείο και διαπίστωσε ότι επρόκειτο τελικά για λυκόσκυλο.
Ο άτυχος σκύλος είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα στη λίμνη, στην οποία δεν μπορούσε να κολυμπήσει, και σε μια απότομη πλαγιά του βουνού, που έκανε αδύνατη την αναρρίχησή του.

ARCTUROS.WORDPRESS.COM
Αμέσως κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Φλώρινας και η λέσχη ειδικών δυνάμεων Φλώρινας και στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης του σκύλου.
Δύο άντρες των ειδικών δυνάμεων έφτασαν με κανό στο σημείο που βρισκόταν ο ταλαιπωρημένος σκύλος και κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν.
Το λυκόσκυλο μεταφέρθηκε στη συνέχεια στον Κτηνιατρικό Σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τις απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είναι καλά.
Έπειτα από διαμονή λίγων ημερών στο κέντρο θα υιοθετηθεί από μέλος της ομάδας διάσωσης.
Πηγή: naftemporiki.gr


ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ 15 ΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ TAE KWO DO. ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ!!!

Η 15 χρονη Ευγενία Σαρρή σήκωσε τη γαλανόλευκη στο Διεθνές Πρωτάθλημα TKD της Κωνσταντινούπολης


Νέα μεγάλη επιτυχία για την Ευγενία Σαρρή που συμμετείχε στο Διεθνές Πρωτάθλημα TKD της Κωνσταντινούπολης και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -68 νεανίδων.
Η νεαρή αθλήτρια από
το Λεωνίδιο μετά από 3 συγκλονιστικούς αγώνες απέναντι σε όλη σχεδόν την εθνική Τουρκίας(!), κέρδισε την πρωτιά και ύψωσε την Ελληνική σημαία στο ψηλότερο βάθρο μέσα στην Κωνσταντινούπολη!
Συγχαρητήρια Ευγενία!


Στο φετινό πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα TKD που έλαβε χώρα στο Μινσκ της Λευκορωσίας από τις 6 έως τις 13 Απριλίου, η 15χρονη αθλήτρια του Α.Σ.TKD Λεωνιδίου κατέκτησε το Χρυσό στις Ατομικές Μάχες, το Αργυρό στις Ομαδικές Μάχες και το Χάλκινο στις Ομαδικές Εναέριες Τεχνικές.
Πηγή: leonidion.gr

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΝΑΝΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ!!!!


Το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό πυροτεχνημάτων που έγινε στη λίμνη του Brno στην Τσεχία πήρε η Ελλάδα με τα πυροτεχνήματα να μαγεύουν κριτές και κοινό, εκτελώντας τη χορογραφία του παραγωγού και σκηνοθέτη σόου πυροτεχνημάτων και ειδικών εφέ Παύλου Νάνου.  

Ο ίδιος ο δημιουργός μίλησε στο ΑΜΠΕ, λέγοντας ότι «πρόκειται για μια κανονική θεατρική παράσταση που υλοποιείται με τα πυροτεχνήματα» , στην οποία φέτος δήλωσαν φέτος συμμετοχή 50 χώρες από όλο τον κόσμο.  
Στον τελικό του Ignis Brunensis προκρίθηκαν οι ομάδες της Τσεχίας, της Αυστρίας, της Κροατίας και της Ελλάδας, με την ομάδα του κ. Νάνου, ο οποίος και σχεδίασε μια χορογραφία πυροτεχνημάτων με θέμα την κοινωνική κρίση. Η παράσταση δόθηκε μπροστά σε 150 χιλιάδες θεατές, τους οποίους συγκίνησε και απέσπασε την πρώτη θέση. 

Σύμφωνα με τον κ. Νάνο «είναι ένα 17λεπτο πρόγραμμα, του οποίου το πρώτο μέρος είναι ένας παραδοσιακός τσέχικος χορός όπου βλέπετε τις κινήσεις ενός ζευγαριού να συμβολίζονται με τα χρώματα της σημαίας της διοργανώτριας χώρας, της Τσεχίας. Το δεύτερο μέρος είναι μια καλλιτεχνική πυροτεχνική παρουσίαση με σκοπό να στείλει ένα μήνυμα, ότι κάτι δεν πάει καλά στη σύγχρονη κοινωνία… Ακούγονται τραγούδια, όπως το Black black heart του David Usher και το Summertime sadness της Lana Del Ray καθώς και αποσπάσματα από διάσημες ομιλίες, ώστε να αφυπνίσει τη νέα γενιά να οδηγήσει τον κόσμο σε ένα καλύτερο μέλλον με ένα πολύ φαντασμαγορικό και αισιόδοξο τρόπο». 


Έμπνευση για τον δημιουργό υπήρξε η κατάσταση στην Ελλάδα.   
Όπως ακόμη λέει ο βραβευθείς δημιουργός, τα πρώτα πυροτεχνήματα τα έφερε στην Ελλάδα ο Σπετσιώτης προπάππους του. 
Ο 31χρονος Παύλος Νάνος συνεχίζει την παράδοση διευθύνοντας την εταιρεία Nanos Fireworks & Special Effects στο Μαρούσι.   Έχει ήδη κατακτήσει πέντε πρώτα παγκόσμια βραβεία και έχει λάβει μέρος σε διεθνείς εκδηλώσεις όπως τελετές έναρξης και λήξης Ολυμπιακών Αγώνων, Tomorrowland, Eurovision. Έχει επιμεληθεί ειδικά εφέ σε μεγάλες συναυλίες των Rihanna, Jlo, AC/DC κα.


http://www.eleftheriaonline.gr/ellada-kosmos/item/40008-ellinas-katektise-tin-1i-thesi-ston-pagkosmio-diagonismo-pyrotexnimaton-vinteo


ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ 16 ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΕΤΥΧΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΝΙΚΩΝΤΑΣ 2- 1 ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ.

Τη νίκη που έδωσε την πρόκριση στους 16, πέτυχε η Εθνική Ελλάδας απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού στην «Αρένα Καστελάο» της Φορταλέζα, στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου, ΜΕ ΓΚΟΛ του ΣΑΜΑΡΗ και του ΣΑΜΑΡΑ, με διαιτητή τον Κάρλος Βέρα από το Εκουαδόρ.