Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

O KAΛΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ VIDEO ΓΑΜΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ Ο 33ΧΡΟΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!




 Δείτε το video που του χάρισε τη νίκη στον διεθνή διαγωνισμό Photodex/SCU!!!!!!!!

Εικόνες του Παρισιού από την κίνηση στους δρόμους, από το μετρό, από την αψίδα του Θριάμβου, της Πυραμίδας του Λούβρου, εναλάσσονται με πλάνα ενός ζευγαριού που ενώνουν τις ζωές τους με τα ιερά δεσμά του γάμου στην «Πόλη του Φωτός». Την υπέροχη τελετή κατέγραψε με την κάμερα του, ο Θεσσαλονικιός Μιχάλης Μπασιάκος, στo video γάμου «Love in the City of Lights» που μοιάζει με ταινία μικρού μήκους. 



O γαμπρός, ένας Γαλλομαροκινός, αλλά και η νύφη, μία Γαλλοαλγερινή, έτυχε να δουν τη δουλειά του Θεσσαλονικιού δημιουργού video γάμου και ενθουσιάστηκαν. Βέβαια δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι το δικό τους video γάμου,  θα ξεχώριζε ανάμεσα σε 40 video, στον διεθνή διαγωνισμό Photodex/SCU. 

Ο 33χρονος, Μιχάλης Μπασιάκος, στέλνοντας στον διαγωνισμό το συγκεκριμένο video, αναδείχτηκε o νικητής του διεθνούς διαγωνισμού για το καλύτερο βίντεο γάμου για το 2014. 
Βέβαια, όπως εκμυστηρεύτηκε στο protothema.gr, είχε ξεχάσει ότι είχε στείλει το video στον διαγωνισμό: «To είχα πραγματικά ξεχάσει ότι είχα στείλει το video. Διαβάζοντας στο email "Συγχαρητήρια" νόμιζα ότι ήταν ένα spam. (γελάει) Πίστευα στην συγκεκριμένη δουλειά, αλλά δεν περίμενα ότι θα κέρδιζα. 'Ήταν ένα πάρα πολύ όμορφο το συναίσθημα αλλά δεν το περιμένα!».

Με σπουδές στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Σερρών βρέθηκε να ασχολείται με το μοντάζ γάμου, εξαιτίας μίας κοπέλας, όπως έχει εξηγήσει ο ίδιος: «Γυρνώντας από τον στρατό, περίπου έναν χρόνο μετά, γνώρισα μια κοπέλα και με ρώτησε με τι ασχολούμαι. Ντράπηκα λίγο να της πω ότι δεν κάνω τίποτα και έτσι της είπα ότι κάνω μοντάζ γάμου. Και έπρεπε να το δικαιολογήσω με κάποιον τρόπο».

Από εκεί και έπειτα, αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με το μοντάζ video γάμων. Έφτιαξε ένα βιογραφικό και γύρισε σχεδόν όλα τα φωτογραφεία της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας περισσότερα από 70 DVD με τη δουλειά του. Χρειάστηκε, ωστόσο, τελικά μόνο ένας άνθρωπος που πίστεψε στον Μιχάλη και τού έδωσε τη σωστή κατεύθυνση, όπως λέει, για να ακολουθήσει και το σωστό μονοπάτι.

Πλέον ζει και εργάζεται στον Βόλο, δεν ξεχνά τη Θεσσαλονίκη, την οποία χαρακτηρίζει μια "δεύτερη Κωνσταντινούπολη", πόλη με την οποία μπορείς να δουλέψεις στα ιδιαίτερά της τοπία και χαρακτηριστικά, στις στοές της, να πιάσεις τον "παλμό" του κόσμου.

Το βασικό του μέλημα μετά τη βράβευση είναι να μην ρίξει την ποιότητα της δουλειάς του, όπως είπε στο protothema.gr : «Μετά τον γάμο του Παρισιού, προσπαθούμε να μην ρίξουμε την ποιότητα των video. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο κάθε γάμος είναι διαφορετικός. Άλλο είναι να παντρεύεται κανείς στο Πήλιο, άλλο στη Σκιάθο, άλλο στη Σαντορίνη, άλλο σε ένα γραφικό χωριό σε ένα μοναστήρι. Το θέμα δεν είναι να προσαρμόσεις τον γάμο στο στιλ που θέλεις εσύ, αλλά εσύ να προσαρμοστείς στο ύφος και την ατμόσφαιρα που θέλει το ζευγάρι». Είναι παντρεμένος; «Όχι, ίσως γι΄αυτό να κάνω καλά αυτή τη δουλειά! Αστειεύομαι!», είπε στο protothema.gr

Τις επόμενες ημέρες, ο Μιχάλης Μπασιάκος, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον Βόλο, θα πραγματοποιήσει δύο σεμινάρια για την κινηματογράφηση γάμου, σε Αθήνα (21-22/3) και Θεσσαλονίκη (28-29/3).

Protothema.gr





ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO!!!!!!!!!!!!