Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΤΟ ΕΓΚΡΙΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ FORBES ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ 2015, ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΝΤΙΝ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ.

 

Σύμφωνα με το γνωστό περιοδικό Forbes η περιουσία του ανέρχεται σε 2,1 δις δολάρια. Είναι στη λίστα Forbes 400, με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική και φυσικά ανάμεσα στους 20 πλουσιότερους Έλληνες ανά τον κόσμο 

Ο Ντιν Μητρόπουλος είναι γνωστός στον επιχειρηματικό κόσμο για την ικανότητα του να αυξάνει την αξία παραδοσιακών προϊόντων και εταιρειών. Αυτή του η ικανότητα είναι ο λόγος που το Forbes τον επέλεξε για εξώφυλλο. Το θαύμα, όπως χαρακτηρίζει το Forbes την ανάκαμψη της εταιρείας σνακ Twinkie’s, την οποία αγόρασε και κατάφερε όχι μόνο να την κάνει ξανά μια κορυφαία επιχείρηση αλλά και να αποκομίσει τεράστια κέρδη ύψους 2 δις δολαρίων. Είχε στην ιδιοκτησία του την Pabst Brewing μέχρι το 2014, οπότε και την πούλησε για 750 εκατομμύρια δολάρια τριπλασιάζοντας το αρχικό κεφάλαιο επένδυσης. 

Η οικογένεια του μετακόμισε από την Ελλάδα στην Αμερική όταν ο ίδιος ήταν 10 ετών. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο  Babson College στην Μασσαχουσέτη, ένα από τα κορυφαία κολέγια στον κόσμο στον τομέα των επιχειρήσεων. Διαβάστε αποσπάσματα από το αφιέρωμα του Forbes: «Το νέο εργοστάσιο είναι φωτεινό και καθαρό. Άπειρες σειρές Twinkies βρίσκονται κατά μήκος του αξίας $ 20.000.000 αυτόματου συστήματος ψησίματος με την ακρίβεια των σοβιετικών στρατιωτών σε μια παρέλαση της Πρωτομαγιάς. Το εργοστάσιο με 500 άτομα προσωπικό παράγει πάνω από 1 εκατομμύριο Twinkies την ημέρα, 400 εκατομμύρια ετησίως. Αυτό είναι το 80% της συνολικής παραγωγής υπό το παλαιό καθεστώς που απαιτούσε 14 εργοστάσια και 9.000 υπαλλήλους. Και είναι έτοιμο να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό: ο Μητρόπουλος και ο συνεργάτης του Jhawar μόλις εγκατέστησαν ένα δεύτερο σύστημα Auto-Bake για cup cakes». «Είναι ειδικός στο να παίρνει χρεοκοπημένες εταιρείες και να τις «νοικοκυρεύει» και να τις οδηγεί ξανά στην επιτυχία. Σε ηλικία 32 ετών αγόρασε την πρώτη του Αμερικάνικη εταιρεία, μια εταιρεία τυριών στο Βερμόντ. Οι δύο γιοί του Έβαν και Ντάρεν έχουν μπει στις οικογενειακές επιχειρήσεις. Από μικρά παιδιά βοηθούσαν στα μαγαζιά όπως μπορούσαν».

Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.ellines.com