Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

60χρονη ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΔΙΔΥΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ.

Μια Κινέζα ηλικίας 60 ετών γέννησε δίδυμα κοριτσάκια, αφού υποβλήθηκε σε επιτυχημένη εξωσωματική γονιμοποίηση κι έτσι πιθανόν έγινε η πιο ηλικιωμένη γυναίκα που απέκτησε παιδί στην χώρα, όπως έγραψε χθες επίσημο μέσο ενημέρωσης της Κίνας.
Η Χαϊλίν Σενγκ, είχε χάσει την πρώτη της κόρη, η οποία πέθανε από δηλητηρίαση σε δυστύχημα διαρροής υγραερίου λίγο πριν από τα 30ά της γενέθλια, έγραψε η Ημερησία της Κίνας. Δεν είναι η μόνη, καθώς σύμφωνα με μια εκτίμηση της εθνικής επιτροπής οικογενειακού προγραμματισμού της Κίνας κάθε χρόνο περίπου 76.000 οικογένειες στη χώρα χάνουν το μοναχοπαίδι τους.

«Για να επιβιώσω και να απελευθερωθώ από τη μοναξιά μου, αποφάσισα να αποκτήσω άλλο ένα παιδί, παρά την προχωρημένη μου ηλικία», σημείωσε η Σενγκ σε δηλώσεις της στην εφημερίδα. ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι γιατροί στρατιωτικού νοσοκομείου στην πόλη Χεφέι (στα ανατολικά της χώρας) δέχθηκαν να τη βοηθήσουν πραγματοποιώντας την εξωσωματική γονιμοποίηση. Η Χαϊλίν Σενγκ τελικά γέννησε  τη Ζιζί, με βάρος 1,85 κιλά και τη Χουιχούι που ζύγιζε 1,45 κιλά.

Μια εγκυμοσύνη σε τέτοια ηλικία αποτελεί σπανιότατο φαινόμενο στην Κίνα, όπου εφαρμόζεται αυστηρά η νομοθεσία για τον οικογενειακό προγραμματισμό. Σε ολόκληρο τον κόσμο εξάλλου οι περισσότερες χώρες επιβάλλουν περιορισμούς στις εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, αν η προχωρημένη ηλικία της μητέρας αποτελεί παράγοντα κινδύνου για το μωρό.

Η Ημερησία της Κίνας δε διευκρίνισε τους λόγους που οδήγησαν τη διοίκηση του νοσοκομείου να αποδεχθεί το αίτημα της 60χρονης. Η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα που έχει γίνει μητέρα είναι, σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, η Ισπανίδα Μαρία ντελ Κάρμεν Μπουσάδα ντε Λάρα, η οποία έφερε στον κόσμο με καισαρική δίδυμα το 2006 σε ηλικία 66 ετών και 358 ημερών.

Αυτή τη στιγμή, ο κινεζικός νόμος απαγορεύει στα ζευγάρια να αποκτήσουν περισσότερα από ένα παιδιά. Εφαρμόζονται πάντως εξαιρέσεις έως σήμερα για τα ζευγάρια των οποίων και τα δύο μέλη προέρχονται από οικογένειες με ένα παιδί, όπως και για τα μέλη εθνικών μειονοτήτων και τον αγροτικό πληθυσμό.

Όμως το Κομουνιστικό Κόμμα της Κίνας ανακοίνωσε το Νοέμβριο ότι στα ζευγάρια εκ των οποίων το ένα μέλος είναι μοναχοπαίδι θα τους επιτρέπεται να αποκτήσουν δύο παιδιά, μια αλλαγή που αναμένεται να επικυρωθεί αυτήν την εβδομάδα από την κινεζική Λαϊκή Εθνοσυνέλευση.

Από το τέλος της δεκαετίας του 1970 και την υιοθέτηση της πολιτικής του ενός παιδιού, περίπου ένα εκατομμύριο οικογένειες στην χώρα έχουν βρεθεί χωρίς κανέναν απόγονο και πολλά ζευγάρια ηλικιωμένων έχουν εγκαταλειφθεί σε μια επισφαλή κατάσταση χωρίς να έχουν ένα παιδί να τους βοηθά να αντεπεξέλθουν στις ιατρικές δαπάνες αλλά και αντιμέτωπους με τον πόνο να βιώνουν τη διακοπή του γενεαλογικού τους δέντρου - μιας πολύ σημαντικής διάστασης του κινεζικού πολιτισμού.

Πηγή: eirinika.gr