Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΔΥΟ ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ»





Δύο λύκοι και δύο αρκούδες που ζούσαν για χρόνια στον ακατάλληλο Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης θα περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους σε καταφύγιο του Αρκτούρου, όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Περισσότεροι από 30.000 πολίτες είχαν υπογράψει τα τελευταία χρόνια το αίτημα του Αρκτούρου για την απομάκρυνση των ζώων, αναφέρει τη Δευτέρα η οργάνωση.


Τα τέσσερα ζώα θα μεταφερθούν στα καταφύγια της Αγραπιδιάς και του Νυμφαίου, προστατευμένους χώρους που αποτελούν φυσικούς βιοτόπους για αρκούδες και λύκους. Η μεταφορά τους θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

Ο Αρκτούρος είχε επισημάνει από το 2001 τα προβλήματα στον ζωολογικό κήπο της πόλης, ο οποίος θα μετατραπεί τώρα σε πάρκο οικόσιτων ζώων.
News.gr
Ήδη από το 2011 ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε συνεργασία με τις οργανώσεις ΑΝΙΜΑ, Δράση για την Άγρια Ζωή, Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία και Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία καθώς και την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ είχαν καταδείξει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα ζώα του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, η τριετής έρευνα για τους ζωολογικούς κήπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διενήργησε το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Οργανώσεων για την Εξάλειψη της Αιχμαλωσίας των Άγριων Ζώων (ENDCAP) σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, ο οποίος υλοποίησε την έρευνα στην Ελλάδα, απέδειξε ότι ζωολογικοί κήποι στη χώρα μας όπως και σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης αποτυγχάνουν να διασφαλίσουν ένα βιώσιμο περιβάλλον για τα άγρια ζώα που φιλοξενούν.
Η απομάκρυνση των άγριων ζώων από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης αποτελεί μία ακόμη σημαντική νίκη της κοινωνίας των πολιτών που υποστήριξε μαζικά το αίτημα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ συνυπογράφοντας το σχετικό αίτημα.
 arcturos.wordpress.com