Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΔΑΔΑ, 3 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Για πρώτη φορά η ολυμπιακή δάδα εκτός διαστημικού αεροσκάφους


Έναν ιστορικό περίπατο στο διάστημα πραγματοποίησαν το Σάββατο δύο ρώσοι κοσμοναύτες, κρατώντας την Ολυμπιακή δάδα εκτός του διαστημικού αεροσκάφους, τρεις μήνες πριν από τους χειμερινούς αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας.

Η δάδα είχε ταξιδέψει στο διάστημα δύο φορές στο παρελθόν, το 1996 και το 2000. Είναι, όμως, η πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που η Ολυμπιακή δάδα βρέθηκε εκτός διαστημικού σκάφους.

Πρώτος βγήκε από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ο κοσμοναύτης Σεργκέι Ριαζάνσκι, ο οποίος κινηματογράφησε το ρώσο συνάδελφό του Όλεγκ Κοτόφ να κρατάει τη δάδα. Την Πέμπτη το πλήρωμα τριών ατόμων μετέφερε τη δάδα στον διαστημικό σταθμό σε ρωσικό σκάφος Soyuz που εκτοξεύτηκε από τις στέπες του Καζακστάν.

Η δάδα θα μείνει έως και έξι ώρες στο κενό, σύμφωνα με όσα έχουν πει οι δύο ρώσοι κοσμοναύτες.

Τη Δευτέρα θα επιστρέψει στη γη. 
Το ταξίδι της δάδας είναι μέρος των «πλουσιοπάροχων» προετοιμασιών για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξενεί η Ρωσία μετά την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Πηγή: in.gr

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΕΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ" ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ


ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Υποψήφιος, μεταξύ άλλων τεσσάρων αθλητών, για ανάδειξη του ως Κορυφαίου νέου  Αθλητή της Ευρώπης για το 2013, είναι ο Απόστολος Χρήστου, όπως ενημέρωσε σήμερα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την ΚΟΕ!

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Εφήβων, τον περασμένο Αύγουστο στο Ντουμπάι στα 100μ ύπτιο, μετά από σχετική ψηφοφορία των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης, συμπεριλήφθηκε στην υποψήφια 5άδα των Αθλητών / τριών την οποία και αποτελούν ακόμη οι: Ana KONJUH (CRO) από το Τένις, Ruta MEILUTYTE (LTU) από την Κολύμβηση, Cene PREVC (SLO) από το Ski Jumping και  Abbie WOOD (GBR) από την Κολύμβηση.


Ο Χρήστου, μάλιστα, ήταν και ο μοναδικός νέος Αθλητής που προτάθηκε από την Ελλάδα.

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του Κορυφαίου νέου Αθλητή της Ευρώπης «Piotr Nurowski», θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου στη Ρώμη, κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης των Εθνικών Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC).


«Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας, παρακαλούμε να διαβιβάσετε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον αθλητή και την οικογένεια του για την επιτυχία του αυτή, που ελπίζουμε να γίνει ακόμη μεγαλύτερη με την κατάκτηση της 1ης θέση κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για την απονομή του βραβείου», αναφέρει μεταξύ των άλλων η επιστολή της ΕΟΕ προς την ΚΟΕ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ

www.koe.org.gr