Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Η ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΠΑΡΕΔΩΣΕ 8 ΤΟΝΟΥΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Τις εγκαταστάσεις του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, που στηρίζει με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης 6.150 οικογένειες, επισκέφθηκε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
Την κορυφαία ερμηνεύτρια και τους συνεργάτες της υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος αφού τους παρουσίασε τους χώρους και τον πρωτοποριακό τρόπο λειτουργίας του, τους ευχαρίστησε θερμά για τη μεγάλη προσφορά και το παράδειγμά τους:
παρέδωσαν 8 τόνους τροφίμων, που αγοράστηκαν με τα έσοδα από τρεις μουσικές βραδιές, που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του δήμου Αθηναίων και της χορωδίας GraduArti, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού και του ενορχηστρωτή Κώστα Παπαδούκα.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης χαρακτήρισε σημαντική την ημέρα, αφού, όπως είπε, αποδεικνύεται ότι «ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός μπορεί να φέρει σε επαφή τις ζωντανές δυνάμεις της πόλης με τον δήμο και να βοηθήσει αποτελεσματικά ανθρώπους, οι οποίοι πλήττονται από την κρίση και υπογράμμισε τη σημασία του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, στη στήριξη 16.000 ατόμων.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχό μας τον κ. Καμίνη, που έχω τη χαρά να τον γνωρίζω από την παιδική μας ηλικία, όταν παίζαμε μαζί στην υπέροχη γειτονιά του Αγίου Σώστη, στη Λεωφόρο Συγγρού. Χαίρομαι για την πορεία του για την προσφορά του στην κοινωνία, για το ήθος του χαίρομαι που παρέμεινε αγνός όπως τον ήξερα» δήλωσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
Η κορυφαία ερμηνεύτρια πρόσθεσε ότι «η κίνηση αγάπης που ξεκίνησε με τρεις συναυλίες ολοκληρώνεται σήμερα, καθώς τμήμα των εσόδων μεταλλάχθηκε σε τρόφιμα για συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη». Ανακοίνωσε ότι η μουσική εκδήλωση με τους ίδιους συντελεστές θα φιλοξενηθεί από το Φεστιβάλ Αθηνών στις 16 Ιουλίου στο Ηρώδειο, τμήμα από τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν και πάλι στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).
Ο αρχιμουσικός, κ. Λουκάς Καρυτινός εξέφρασε τον θαυμασμό του για την οργάνωση και την λειτουργία του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, λέγοντας ότι «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αν και είναι αξιέπαινο το έργο, δεν περιποιεί τιμή για ένα κράτος δικαίου και αλληλεγγύης».
Στη διαδικασία παραλαβής συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Ιωάννης Μάνος, η πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ, Ελένη Κατσούλη και ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Χρήστος Τεντόμας.
http://kallikratis.net/%CE%97-%CE%86%CE%BB%CE%BA%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%88%CE%AC%CE%BB%CF%84%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%B4%CF%89%CF%83%CE%B5-8-%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85/

3η ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Η Ελλάδα γέμισε και φέτος Γαλάζιες Σημαίες! Με 395 βραβευμένες ακτές, η χώρα μας καταλαμβάνει την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα στις 50 χώρες που συμμετέχουν στο θεσμό. Βασική υστέρηση, βέβαια, παραμένει ο μικρός αριθμός των μαρινών στις οποίες απονέμεται η Γαλάζια Σημαία και οι οποίες είναι μόλις εννέα.


Η ανακοίνωση του φετινού καταλόγου έγινε σήμερα στην Παραλία Κατερίνης, από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης που είναι και ο συντονιστής του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι οι ακτές (και οι μαρίνες) που βραβεύονται δεν είναι μόνο οι πιο καθαρές, αλλά πρέπει να πληρούν και μια σειρά από άλλα κριτήρια που αφορούν στην οργάνωσή της, την ασφάλεια των επισκεπτών, την προστασία της φύσης και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. «Πρωταθλήτρια» στις γαλάζιες σημαίες είναι και πάλι το Λασίθι με 44 σημαίες, ακολουθεί η Χαλκιδική (με 39 σημαίες), τα Χανιά (29 σημαίες), η Ρόδος (23 σημαίες) και το Ηράκλειο (17 σημαίες). Αντίθετα τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων έχουν μόλις 1-2 σημαίες ανά νησί στον κατάλογο, δείχνοντας την υστέρηση στο οργανωτικό κομμάτι των ακτών.

http://www.kathimerini.gr/815137/article/epikairothta/ellada/trith-pagkosmiws-se-galazies-shmaies-h-ellada