Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014: ΗΛΙΑΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ, ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Οι καλύτεροι αθλητές, αθλήτριες και ομάδες της χρονιάς αναδείχθηκαν στην ετήσια τελετή απονομής βραβείων που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου στο ΣΕΦ.

Ο Ηλίας Ηλιάδης αναδείχθηκε καλύτερος αθλητής του 2014, στην ψηφοφορία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών. Ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας και του Λονδίνου στο τζούντο, κατέκτησε τον περασμένο Αύγουστο το τρίτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας.
Στις γυναίκες, η Κατερίνα Νικολαϊδου είναι η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια για το 2014. Η πρωταθλήτρια της κωπηλασίας βραβεύθηκε σήμερα από τον ΠΣΑΤ σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Σ.Ε.Φ., "εξαργυρώνοντας" την επιτυχία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Σκιφ Ελαφρών Βαρών.
Ο Γιάννης Κωστάκης από την πλευρά του "σάρωσε" τα μετάλλια (4) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑΜΕΑ του Αϊντχόφεν και σήμερα αναδείχθηκε κορυφαίος Ελληνας αθλητής της χρονιάς, στην ψηφοφορία του ΠΣΑΤ. Επίσης, η Στέλλα Σμαραγδή αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια ΑΜΕΑ για το 2014 από τον ΠΣΑΤ και βραβεύθηκε σήμερα σε εκδήλωση που έγινε στο ΣΕΦ. Η πρωταθλήτρια του στίβου κατέκτησε δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε το περασμένο καλοκαίρι στο Σουόνσι.
Στην κατηγορία του καλύτερου προπονητή, ο Νϊκος Γέμελος, αναδείχθηκε κορυφαίος για το 2014, στη σχετική ψηφοφορία του ΠΣΑΤ.
Πηγή: http://www.news.gr/athlhtika/alla-athlhmata/article/198301/psat-oi-koryfaioi-toy-2014-hliadhs-nikoladoy.html