Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟ ΛΑΚΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ.

Περίπου ένα λεπτό θα διαρκέσει η συμβολική επίδειξη του ανάπηρου ο οποίος αναμένεται, φορώντας μία ειδική μεταλλική στολή, να σηκωθεί από το καροτσάκι του, να κάνει μερικά βήματα μέσα στο γήπεδο του Σάο Πάολο και να κλωτσήσει την μπάλα του Μουντιάλ κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης. Πίσω από τη θαυματουργή στολή βρίσκεται ο διάσημος νευροχειρουργός Μιγκέλ Νικολέλης, γνωστός και ως «γητευτής του εγκεφάλου»! Η τεχνολογία αναμένεται να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως σε περίπου 15 χρόνια.
Οσοι έχουν δει τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας «Αϊρον Μαν» μπορούν να καταλάβουν πώς περίπου θα εμφανιστεί ο ανάπηρος. Η μεταλλική στολή επέχει ρόλο εξωσκελετού, ο οποίος όχι απλώς στηρίζει το σώμα, αλλά το βοηθάει και να κινηθεί, δηλαδή να κάνει βήματα, να κλωτσήσει, να πιάσει κάτι που του πετούν κ.λ.π. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι ολόκληρη αυτή η στολή κινείται απλώς με τη... σκέψη! Δηλαδή ό,τι σκέφτεται αυτός που τη φοράει, αυτό εκτελεί η στολή. Ακριβώς δηλαδή όπως λειτουργεί φυσιολογικά και το σώμα μας.
Μάλιστα, μέχρι πρόσφατα για να αποσταλεί το σήμα του εγκεφάλου (δηλαδή η επιθυμία) στη στολή οι ειδικοί στο Πανεπιστήμιο του Ντιουκ, όπου κατασκευάστηκε ο εξωσκελετός, έπρεπε να εμφυτεύσουν στο κρανίο του ασθενούς ηλεκτρόδια. Αυτή τη φορά όμως τα σήματα θα μεταδοθούν με ένα ειδικό καπέλο ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, ασύρματα και χωρίς να γίνει επέμβαση στο κεφάλι του αναπήρου. Επιπλέον, η στολή όταν δοκιμάστηκε σε μαϊμούδες παρείχε και την αίσθηση της αφής.
Πώς γίνεται αυτό; Το εμφύτευμα μετατρέπει την εγκεφαλική δραστηριότητα σε κίνηση, ενώ παράλληλα στέλνει πληροφορίες στον εγκέφαλο για την υφή των αντικειμένων. «Οι ασθενείς θα μπορούν να ελέγχουν την κίνησή τους με τη σκέψη τους, ενώ θα λαμβάνουν και αισθητήρια ερεθίσματα από τα χέρια και τα πόδια τους» εξηγεί ο κ. Νικολέλης.
Το επιτυχημένο πείραμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο διεθνούς ερευνητικής προσπάθειας, γνωστής ως Walk Again, η οποία «τρέχει» τα τελευταία 10 χρόνια και στόχο έχει να δώσει τη δυνατότητα της κίνησης σε παράλυτους ανθρώπους. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, οι ερευνητές είχαν εκπαιδεύσει έναν θηλυκό πίθηκο, την Ορόρα, να χειρίζεται υπολογιστή, με πληροφορίες που δίνονταν μέσω εμφυτευμένων ηλεκτροδίων.

Πηγή : tanea.gr

ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ -Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ- ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΔΙΕΘΝΩΣ!!!!



Ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας και ο Μέγας Αλέξανδρος αναδείχθηκαν ανάμεσα στις 10 προσωπικότητες με την μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Τουλούζης. Οι ερευνητές από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, με επικεφαλής τον Γιουνγκ-Χο Εόμ του Πανεπιστημίου της Τουλούζης και του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS), κατέταξαν τις διεθνείς προσωπικότητες με κριτήριο τους συνδέσμους (links) που εμφανίζονται στα περίπου 31 εκατ. λήμματα-άρθρα της Wikipedia, η οποία, με τις εκδόσεις της σε 287 διαφορετικές γλώσσες, αποτελεί το μεγαλύτερο αποθετήριο παγκόσμιας γνώσης. Οι επιστήμονες αντιμετώπισαν τη Wikipedia ως ένα δίκτυο άρθρων. Όσο περισσότεροι είναι οι σύνδεσμοι του δικτύου προς ένα άρθρο, τόσο μεγαλύτερη θεωρείται η επιρροή του ονόματος που αντιστοιχεί σε αυτό το λήμμα. Ο αριθμός αυτών των «εισερχόμενων» συνδέσμων καταγράφηκε μέσω του αλγόριθμου PageRank που έχει δημιουργηθεί από τη Google και έτσι προέκυψε η πρώτη βασική παγκόσμια κατάταξη. Μια δεύτερη πιο σύνθετη κατάταξη παγκόσμιας επιρροής, δημιουργήθηκε με τη χρήση ενός άλλου αλγόριθμου, του 2DRank, ο οποίος μετρά ταυτόχρονα τόσο τους εισερχόμενους συνδέσμους (δηλαδή τις παραπομπές των άλλων ιστοσελίδων σε μια ιστοσελίδα που αφορά σε κάποια προσωπικότητα), όσο και τους εξερχόμενους συνδέσμους (δηλαδή τις παραπομπές από μια ιστοσελίδα που αφορά κάποια προσωπικότητα, προς άλλες ιστοσελίδες). Μεταξύ άλλων, η πρωτότυπη έρευνα δείχνει, ότι οι γυναίκες υστερούν έναντι των ανδρών σε παγκόσμια επιρροή. Κατά μέσο όρο, μόνο το 5% με βάση την κατάταξη PageRank και το 10% με βάση την κατατάξη 2DRank είναι γυναίκες στο Top 100 των προσωπικοτήτων. –

http://www.ellines.com/good-news/