Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η AEGEAN AIRLINES ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ 500 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ»


Το πρόγραμμα αφορά 500 φοιτητές που έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ και φοιτούν σε άλλη πόλη από αυτήν που διαμένουν οι γονείς τους. Σε 500 δικαιούχους θα προσφερθούν οκτώ εισιτήρια σε κάθε έτος των σπουδών τους. Δικαίωμα αίτησης έχουν όλοι οι φοιτητές των ΑΕΙ. «Υπολογίζουμε ότι το όφελος ανά οικογένεια θα είναι 2.500 ευρώ» τόνισε ο αντιπρόεδρος του αερομεταφορέα


Το πρόγραμμα δωρεάν μετακινήσεων «Κοντά στους νέους» που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και αφορά 500 φοιτητές, παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, του υπουργού Μεταφορών Μ. Χρυσοχοΐδη και των δημάρχων Μήλου, Καρπάθου, Σκύρου, Νάξου και Αστυπάλαιας.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρόγραμμα «Κοντά στους νέους» της Aegean Airlines, αφορά 500 φοιτητές που έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ το έτος 2013 και θα εισαχθούν το 2014 και φοιτούν σε άλλη πόλη από αυτήν που διαμένουν οι γονείς τους. Στους 500 δικαιούχους θα προσφερθούν οκτώ εισιτήρια σε κάθε έτος των σπουδών τους. Δικαίωμα αίτησης έχουν όλοι οι φοιτητές των ΑΕΙ. Η επιλογή, ωστόσο, θα γίνει με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Οι 200 από τους 500 φοιτητές θα έχουν καταγωγή από τα νησιά των άγονων γραμμών. Οι υπόλοιποι 300 θα προέρχονται από την υπόλοιπη Ελλάδα και, εκτός από την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση, θα λαμβάνεται υπόψη και η βαθμολογία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο.
«Υπολογίζουμε ότι το όφελος ανά οικογένεια θα είναι 2.500 ευρώ» τόνισε ο αντιπρόεδρος του αερομεταφορέα, Ευτύχιος Βασιλάκης. Ο ίδιος σημείωσε ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι από την 1η έως τις 15 Απριλίου, ενώ τα ονόματα των δικαιούχων θα ανακοινωθούν στις 2 Μαΐου.

Enikos.gr

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ (21 ΜΑΡΤΙΟΥ) ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΤΙΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΗΤΩΝ.

Με έναν πρωτότυπο τρόπο γιορτάζει την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ο Κύκλος Ποιητών. Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα προβάλλονται στις οθόνες των σταθμών των σταθερών συγκοινωνιών ποιήματα του Σολωμού, του Κάλβου, του Καβάφη, του Σικελιανού, του Βάρναλη, του Σεφέρη, του Καββαδία, του Ρίτσου, του Ελύτη, του Βαλαωρίτη, του Σαχτούρη, του Καρούζου, του Λειβαδίτη, του Κατσαρού, του Αναγνωστάκη, του Πατρίκιου και της Δημουλά.
Έτσι,  οι επιβάτες θα μπορούν για λίγα λεπτά της ώρας, ενώ θα επιβιβάζονται ή θα αποβιβάζονται από τους συρμούς, να βλέπουν και να διαβάζουν τους στίχους κορυφαίων Ελλήνων ποιητών. Επίσης, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα και στη 1 μ.μ. στο Μοναστηράκι, οι ηθοποιοί Παναγιώτα Κωστάμη, Δημήτρης Μαύρος, Μαρία Παπαφωτίου και Κατερίνα Παυλάκη, συνοδευόμενοι από μουσικούς, θα δώσουν μουσικές παραστάσεις με ελληνικά ποιήματα.
Είναι η τρίτη χρονιά που ο Κύκλος Ποιητών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα και τον Μήνα Ποίησης. Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων, οι εκδότες των λογοτεχνικών περιοδικών «Φάρμακο» και «Φρέαρ» διαλέγουν και διαβάζουν ποιήματα το Σάββατο 22 Μαρτίου, στο «Πόλις Αρτ Καφέ», στη Στοά του Βιβλίου. Την Τετάρτη 26 Μαρτίου,  σειρά έχουν τα περιοδικά «Εντευκτήριο» και «Κουκούτσι», στο καφέ «Φλοράλ», στην πλατεία Εξαρχείων. Θα ακολουθήσουν τα περιοδικά «Οροπέδιo» και «Σίσυφος», την Πέμπτη 27 Μαρτίου, στο καφέ «Φίλιον» (Σκουφά 34), και τα περιοδικά «Εμβόλιμο» και «Νέο Πλανόδιον», την Παρασκευή 28 Μαρτίου, στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» (Ακαδημίας 32). Όλες οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 8 το βράδυ.

Πηγή: naftemporiki.gr