Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΘΕΣΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΝΑΥΑΓΙΩΝ!!!Έλληνες επιστήμονες εμπιστεύτηκε ο Εκτελεστικός Οργανισμός Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να ηγηθούν πολυμελούς κοινοπραξίας ευρωπαϊκών φορέων για τον εντοπισμό ναυαγίων με την χρήση διαστημικής τεχνολογίας.


Η εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών παρακολούθησης της Γης από το Διάστημα με σκοπό τον εντοπισμό ναυαγίων και βυθισμένων αρχαίων οικισμών είναι πια υπόθεση ελληνική καθώς η ομάδα που θα τρέξει το συγκεκριμένο project απαρτίζεται από Έλληνες επιστήμονες οι οποίοι τέθηκαν επικεφαλής διεθνούς κοινοπραξίας με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.
Η Βασιλική Αυγικού και ο Δημήτρης Ιωαννίδης είναι δύο από τους επιστήμονες τηςPlanetek Hellas που συμμετέχουν στην έρευνα. Έχουν επιφορτιστεί, μαζί με τους συναδέλφους τους, να αξιολογήσουν εκατοντάδες δορυφόρους ώστε να διαπιστώσουν ποιοι έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν ναυάγια και αρχαίους οικισμούς στον βυθό.
Μέσα σε διάστημα τριάντα μηνών θα πρέπει να ελέγξουν εκατοντάδες δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη και να αξιολογήσουν πόσοι εξ αυτών μπορούν να καταγράψουν με την μεγαλύτερη ακρίβεια ό,τι υπάρχει στον βυθό της θάλασσας και σε βάθος που φτάνει τα 50 μέτρα. Η εν λόγω έρευνα είναι προπομπός της τεχνολογίας που εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιείται από τους επιστήμονες σε τρία χρόνια από τώρα προκειμένου ερευνητικοί και άλλοι οργανισμοί να εντοπίζουν και να εξετάζουν ναυάγια και βυθισμένους αρχαίους οικισμούς με όσο το δυνατόν λιγότερη την ανθρώπινη παρουσία.
Στο παρόν project η έρευνα θα βασιστεί στην ανάλυση δεδομένων από δύο ναυάγια τα οποία έχουν ήδη εντοπιστεί εδώ και χρόνια. Αντικείμενο παρατήρησης θα είναι ένα ναυάγιο στη Σικελία και ένα στη θάλασσα του Νομού Μαγνησίας.  Έχει ήδη ληφθεί έγκριση από τους τοπικούς φορείς τόσο στη Σικελία όσο και στη Μαγνησία για να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις και αυτό που μένει είναι να εφαρμοστεί στην πράξη η δορυφορική παρακολούθηση στη Μεσόγειο.

Η Planetek Hellas έχει άλλωστε πολυετή εμπειρία και έχει διεξάγει πλήθος ερευνών για λογαριασμό μερικών από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς φορείς όπως η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος. Με έδρα την Αθήνα από το 1994 αποτελεί μέλος της Planetek Italia Group και δραστηριοποιείται στον τομέα της Δορυφορικής Χαρτογράφησης των Πληροφορικών Υποδομών Γεω-Χωρικών Δεδομένων και της Ανάπτυξης Λογισμικού για Εφαρμογές Διαστήματος. Επιπρόσθετα, είναι ιδρυτικό μέλος του νεοσύστατου si-cluster διαστημικής στην Αθήνα και μέλος της Ένωσης «Ελληνική Βιομηχανία Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών».
Η εταιρεία ανέλαβε το έργο μέσα από τη συμμετοχή της σε ανοικτή διαδικασία κατάθεσης προτάσεων της τελευταίας πρόσκλησης στη θεματική ενότητα «Διάστημα», του έβδομου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα στην Ευρώπη. Εκείνο που κάνει τη διάκρισή της ακόμη πιο σημαντική είναι το γεγονός ότι η πρότασή της ήταν μια από τις έξι συνολικά προτάσεις που επιλέχθηκαν προς χρηματοδότηση, σε σύνολο 67 που κατατέθηκαν απ’ όλη την Ευρώπη!
Η εταιρεία θα συμμετάσχει στην κοινοπραξία με άλλους ερευνητικούς φορείς που προέρχονται από την Πορτογαλία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Αγγλία και τη Δανία.
Όσο για  τον Εκτελεστικό Οργανισμό Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημιουργήθηκε προκειμένου να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα και τις επιπτώσεις των προγραμμάτων έρευνας και καινοτομίας στην Ενωμένη Ευρώπη. Ο Οργανισμός δεν έχει κανέναν πολιτικό ρόλο και επικεντρώνεται αποκλειστικά στη διαχείριση των ερευνητικών προτάσεων και έργων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ. Από την αρχή του 2014 διαχειρίζεται ένα μεγάλο μέρος του ερευνητικού προγράμματος της ΕΕ, «Ορίζοντας 2020», το μεγαλύτερο πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας που έγινε ποτέ.

 http://techit.gr/

ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ.

Έμοιαζε με τον τέλειο φόνο: μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, χωρίς στοιχεία και χωρίς μάρτυρες.
Το μυστήριο ξεκίνησε όταν ο δημοσιογράφος Vijay Sharma επέστρεψε σπίτι του και βρήκε νεκρούς τη γυναίκα και τον σκύλο του.
Ο μόνος που επιβίωσε της επίθεσης ήταν ο παπαγάλος της οικογένειας ονόματι «Ηρακλής».
Οι έρευνες της αστυνομίας είχαν βαλτώσει και ο κ. Sharma πίστευε ότι δεν επρόκειτο να βρεθεί ποτέ ο δολοφόνος της γυναίκας του μέχρι που δέχθηκε μια επίσκεψη από τον Ashutosh, τον ανιψιό του.
Σύμφωνα με τον κ. Sharma, όταν είδε τον ανιψιό ο παπαγάλος, που όλες τις προηγούμενες ημέρες ήτανασυνήθιστα ήρεμος, άρχισε να χοροπηδά μες το κλουβί του.
«Ήταν ξεκάθαρο ότι ο παπαγάλος ταράχτηκε και ηρέμησε μόνο όταν έφυγε ο Ashutosh. Έπειτα, όταν μιλούσα σε άλλους ανθρώπους κάθε φορά που έλεγα το όνομα Ashutosh ο παπαγάλος άρχιζε να κράζει. Αυτό με έκανε πραγματικά καχύποπτο και αποφάσισα να καλέσω την αστυνομία, δήλωσε ο σύζυγος του θύματος.
Η αστυνομία ερεύνησε τις τηλεφωνικές συνομιλίες του ανιψιού και στη συνέχεια προχώρησε στη σύλληψή του.
Ο Ashutosh ομολόγησε ότι είχε πάει στο σπίτι της θείας του μαζί με έναν φίλο του για να κλέψουν.
Πίστευε ότι η θεία του θα έλειπε όμως όταν την είδε την σκότωσε γιατί φοβόταν ότι θα τον αναγνώριζε.
Μετά τον φόνο οι δυο δράστες πήραν ό,τι βρήκαν μπροστά τους και εξαφανίστηκαν.
Όπως ομολόγησε ο ανιψιός, σκότωσε τον σκύλο γιατί πίστευε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναγνώριση και την σύλληψή του, ωστόσο δεν σκέφτηκε να σκοτώσει τον παπαγάλο.
Πηγή: econews

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΣΤΟ ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ!!!


 ΧΡΥΣΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Αυτό το μετάλλιο είναι πολύ σημαντικό για τον ελληνικό στίβο και την χώρα μου. Είμαι σίγουρος πως έκανα χαρούμενος πολλούς Ελληνες με αυτή μου την εμφάνιση", σχολίασε ο Κώστας Φιλιππίδης μετά τη νίκη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.


Άλλη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού στίβου έγραψε ο Κώστας Φιλιππίδης που με άλμα στα 5μ80 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Σόποτ.
Υπό το βλέμμα των δύο καλύτερων του αγωνίσματος, του Σεργκέι Μπούμπκα και του Ρενό Λαβιλενί, ο Φιλιππίδης σημάδεψε την κορυφή και κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στους αγώνες του Σόποτ και το 10ο συνολικά σε παγκόσμια πρωταθλήματα κλειστού στίβου.
O Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση καθώς πέρασε κάθε ύψος με την πρώτη προσπάθειά του. Άρχισε από τα 5μ40 και συνέχισε στα 5μ55, στα 5μ60, στα 5μ75 και στα 5μ80. Ήταν η καλύτερη εφετινή επίδοση του Φιλιππίδη, ενώ δεν τον επηρέασε το γεγονός ότι απέτυχε τρεις φορές στα 5μ85, παραμένοντας μέχρι τέλους σε θέση οδηγού.

Η τελική κατάταξη στο άλμα επί κοντώ
1. Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5μ80
2. Μάλτε Μορ (Γερμανία) 5μ80
3. Γιαν Κούντλιτσκα (Τσεχία) 5μ80
4. Τιάγκο Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 5μ75
5. Τσανγκρούι Σούε (Κίνα) 5μ75
6. Ρόμπερτ Σομπέρα (Πολωνία) 5μ65
7. Αουγκούστο ντε Ολιβέιρα (Βραζιλία) 5μ65
8. Λιουκ Κατς (Μεγ.Βρετανία) 5μ65
9. Γιαντσένγκ Γιανγκ (Κίνα) 5μ55
10. Ζερόμ Κλαβιέρ (Γαλλία) 5μ55
11. Κέβιν Μεναλντό (Γαλλία) 5μ55
12. Πάβελ Βοϊτσιεχόφσκι (Πολωνία) 5μ40