Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ: Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ο καταξιωμένος μαέστρος Παναγιώτης Διαμαντής ανεβαίνει στο πόντιουμ της μεγάλης αίθουσας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου στις 15 Φεβρουαρίου.
Για πρώτη φορά Ελληνας μαέστρος θα διευθύνει μια γερμανική ορχήστρα διεθνούς βεληνεκούς στη διάσημη αίθουσα της Φιλαρμονικής του Βερολίνου στην καρδιά της πρωτεύουσας της Γερμανίας. Πρόκειται για το μαέστρο Παναγιώτη Διαμαντή ο οποίος θα διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου στις 15 Φεβρουαρίου στη μεγάλη αίθουσα της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, ερμηνεύοντας έργα των μουσουργών Μέντελσον και Ελγκαρ. Σολίστ θα είναι η Meehae Ryo στο βιολοντσέλο.

Ο Παναγιώτης Διαμαντής έχει συμπράξει με πολλές από τις μεγαλύτερες ορχήστρες της Ευρώπης, ενώ στην Ελλάδα έχει διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης. Από το Μάιο του 2014 κατέχει τη θέση του μόνιμου προσκεκλημένου μαέστρου της Orchestra Sinfonica di Roma και της Orchestra Sinfonica San Remo στην Ιταλία. Συνεργάζεται με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το διεθνές φεστιβάλ «Δημήτρια».
Ο Παναγιώτης Διαμαντής ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη κι έχει πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία ως καθηγητής. Το 2006 ίδρυσε και διευθύνει το Ωδείο Ανω Πόλης στη Θεσσαλονίκη.
Το διαβάσαμε: http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=39&artid=220133