Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΗΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Η ΜΑΡΙΑ ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗ.

Τη δεύτερη θέση κατάκτησε η Μαρία Πρεβολαράκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών/Γυναικών που ξεκίνησε από χθες στην πόλη Βάνταα της Φινλανδίας, διάκριση στην οποία η αθλήτρια του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου φτάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά. 
Στη νέα Ολυμπιακή κατηγορία των 53 κιλών, η Πρεβολαράκη έφτασε στον τελικό με τρεις νίκες. Αρχικά επικράτησε 10-4 της Ιταλίδας Φραντσέσκα Μόρι, στη συνέχεια νίκησε με τεχνική πτώση την Πατιμάτ Μπαγκομεντόβα από το Αζερμπαϊτζάν και στον ημιτελικό επιβλήθηκε άνετα με 12-1 της Ρουμάνας Άνα Μαρία Παβάλ.

Στον τελικό η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε με 6-2 από την Ρωσίδα Μαρία Γκουρόβα, η οποία της είχε στερήσει το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου (2012) και το χρυσό στο πρόσφατο γκραν πρι της Ρωσίας. 
Πηγή: naftemporiki.gr

ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ!!!!


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΜΑΡΡΟ. ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ PROJECT ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΕΥΦΥΕΣΤΑΤΟ  


Ανέξοδη λύση στον εφιάλτη της πλημμύρας, που απειλεί την περιοχή της Κρεμαστής στη Ρόδο, όπου τον περασμένο Νοέμβριο χάθηκαν δύο άνθρωποι όταν παρασύρθηκαν από τον χείμαρρο, υπόσχεται το έξυπνο project που εμπνεύστηκαν μαθητές του νησιού.
Οι μικροί επιστήμονες δημιούργησαν ένα αυτόματο σύστημα, που εντοπίζει την άνοδο της στάθμης του ποταμού που περνά κάτω από τη γέφυρα της Κρεμαστής, και διοχετεύει ανάλογα την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, αποτρέποντας τον κίνδυνο να παρασυρθούν από τα νερά!
Το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο είναι ότι η γέφυρα είναι μονής κατεύθυνσης, με φορά από την πόλη προς το αεροδρόμιο. Τα οχήματα που κινούνται αντίθετα, αναγκαστικά περνούν από έναν μικρό παράπλευρο δρόμο, ο οποίος διασχίζει κάθετα το ποτάμι, καθώς τις περισσότερες ημέρες του χρόνου είναι στεγνό.
Σε περιπτώσεις ισχυρής βροχόπτωσης όμως, το ποτάμι γεμίζει με ορμητικά νερά που καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνη τη διέλευση, όπως άλλωστε αποδείχτηκε.
Οι αρμόδιοι επέλεξαν την κατασκευή μιας νέας γέφυρας, κόστους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, που θα εξυπηρετεί το ρεύμα αεροδρόμιο - πόλη της Ρόδου. Όμως οι οκτώ μαθητές και μαθήτριες της Α' και Β' Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία, με επικεφαλής τον καθηγητή Ευριπίδη Αναγνωστάκη, πρότειναν ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα, κόστους... 10.000 ευρώ, που απέσπασε το 1ο βραβείο στο 4ο πανελλήνιο μαθητικό συνέδριο επιστήμης και τεχνολογίας «ACSTAC» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
«Είναι μια ολοκληρωμένη λύση, εφαρμόσιμη άμεσα» εξηγεί στην «Espresso» ο γενικός διευθυντής των εκπαιδευτηρίων, Κυριάκος Κυριακούλης και συνεχίζει:
«Προβλέπει ότι σε ακραία συνθήκη μπορεί να λειτουργήσει η γέφυρα κανονικά, εξυπηρετώντας και τα δύο ρεύματα εκ περιτροπής. Αυτό σημαίνει ότι εγκαθίστανται φανάρια στη γέφυρα και ότι τα αυτοκίνητα δεν χρειάζεται να περάσουν από κάτω, καθώς μια μπάρα θα κλείνει αυτόματα τη διέλευση από το ποτάμι».
Η πρόταση των εφευρετικών μαθητών προβλέπει αισθητήρες που ανιχνεύουν το ύψος και την ταχύτητα του νερού, σειρήνα και φάρο που προειδοποιούν τους οδηγούς, GSM modem που ενημερώνει Αστυνομία και Πυροσβεστική, ηλεκτρική τροφοδοσία με φωτοβολταϊκά, μέχρι και σύστημα αυτοδιάγνωσης για τον αυτόματο εντοπισμό δυσλειτουργιών!
Μάλιστα, υλοποίησαν το σύστημα σε μια ωραία μακέτα που κατασκεύασαν με τη βοήθεια ειδικού. «Μέχρι να χτιστεί η νέα γέφυρα, η Κρεμαστή μπορεί να λειτουργήσει έτσι» λέει ο κ. Κυριακούλης για το ευφυές project των μαθητών, που είναι οι Ειρήνη Κάσδαγλη, Θοδωρής Κόκκαλης, Αλεξία Κωνσταντινίδη, Τατιάνα Κωνσταντινίδη, Δήμητρα Μακρή, Γιώργος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Τσίννας και Χρήστος Φαλτσέτας.


Πηγή: Espresso

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΤΩΝ 85 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ

Ο 85χρονος Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ από την Κω κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα στην κατηγορία Μ85, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Βετεράνων Αθλητών που διοργανώθηκε στη Βουδαπέστη, τη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.


kondinosΔιανύει ήδη την ένατη δεκαετία της ζωής του, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να σαρώνει το ένα μετάλλιο μετά το άλλο.
Ο 85χρονος Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ από την Κω κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα στην κατηγορία Μ85, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Βετεράνων Αθλητών που διοργανώθηκε στη Βουδαπέστη, τη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.
Ο Έλληνας πρωταθλητής, όπως γράφει η Espresso, με την εκπληκτική επίδοση 41”87 νίκησε τα φαβορί του αγωνίσματος και βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου. Νωρίτερα, μάλιστα είχε τρέξει και στον τελικό των 800 μέτρων όπου κατέλαβε την 5η θέση.
Ο «Φειδιππίδης» αθλητής Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ αναχώρησε ανήμερα την 25η Μαρτίου μαζί με το συναθλητή του Ιμπραήμ Φαναρτζή για την Ουγγαρία, όπου ενσωματώθηκαν στην εθνική ομάδα, με την οποία συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων που διεξήχθη στη Βουδαπέστη από τις 25 Μαρτίου έως και τις 30 Μαρτίου 2014.
ΠΗΓΗ: iefimerida.gr