Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΝΤΡΑΜΠΟΝΕ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΩΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Μια πάμπλουτη οικογένεια από την γειτονική Ιταλία εγκατέλειψε τη χλιδάτη ζωή και ίδρυσε οργάνωση με στόχο να σώζει τις ζωές των μεταναστών που κινδυνεύουν στη Μεσόγειο. Ο Κρίστοφερ και η Ρεγκίνα Κατραμπόνε μετά από έκκληση του Πάπα για βοήθεια στους μετανάστες και στους πρόσφυγες και το ναυάγιο με 400 μετανάστες το 2013 στη Λαμπεντούζα, δραστηριοποιήθηκαν δημιουργώντας την οργάνωση MOAs (Migrant Offshore Aid Station), ενώ μετακόμισαν μάλιστα, μαζί με την κόρη τους στη Μάλτα.
Αφορμή για την κίνησή τους αυτή, που ως τώρα έχει σώσει πάνω από 3 χιλιάδες ανθρώπους στάθηκε το περιστατικό κατά το οποίο ενώ η οικογένεια βρισκόταν σε διακοπές με το σκάφος τους στη Μεσόγειο, η Ρεγγίνα είδε στη θάλασσα ένα χειμωνιάτικο μπουφάν και κατάλαβε πως ο άνθρωπος που το φορούσε δεν ζει πια.
Με τις ευλογίες του Πάπα που τους έδωσε αγίασμα και ένα χρυσό σταυρό, δημιούργησαν την οργάνωση και μετέτρεψαν ένα αλιευτικό πλοίο, σε πλήρως εξοπλισμένο πλωτό ιατρείο στο οποίο επιβαίνουν γιατροί, νοσηλευτές και ένας μάγειρας. Μαζί τους ταξιδεύει και η οικογένεια προσφέροντας κοινωνικό έργο. Το σκάφος είναι εξοπλισμένο με δυο drones υψηλής τεχνολογίας, κλινική, 1000 λίτρα νερού και εκατοντάδες σωσίβια και τρόφιμα. Κάθε μήνα η οικογένεια ξοδεύει περί τις 445 χιλιάδες δολάρια για τα λειτουργικά έξοδα.
diasosi-foinikas-600x373
Η Ρεγκίνα Κατραμπόνε μιλώντας στο CNN είπε πως η ΕΕ οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες, καθώς μόνο η δική τους προσπάθεια δεν αρκεί.
Η οργάνωση MOAs αποτελείται από διεθνείς οργανώσεις και εξειδικευμένο προσωπικό βοηθώντας ανθρώπους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή.
safe_image
http://larissatimes.gr