Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Η ΒΕΡΓΙΝΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ CNN, ΕΙΝΑΙ Ο 2ος ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Οι Αιγές, η βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων, περιλαμβάνονται σε εκτενές αφιέρωμα του CNN με τους δέκα πιο σημαντικούς χώρους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι Αιγές παρουσιάζονται από το αμερικανικό δίκτυο ως δεύτερος πιο σημαντικός πολιτιστικός ταξιδιωτικός προορισμός στον κόσμο. 

Το CNN προτείνει ταξίδι στην Βεργίνα του Ανδρόνικου

Το δημοσίευμα περιγράφει συνοπτικά την ιστορία του Μακεδονικού βασιλείου και χαρακτηρίζει τον εντοπισμό του τάφου του βασιλιά Φίλιππου Β' το 1977 ως μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ού αιώνα. «Από εκεί (σ.σ. στις Αιγές) ξεκίνησε η ελληνιστική περίοδος» τονίζεται, ενώ γίνεται αναφορά στο ανάκτορο και το νεκροταφείο τύμβων, όπου έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες ταφικοί τύμβοι.

Εκτός από τις Αιγές, στη λίστα του CNN βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η πόλη Ποτοσί στη Βολιβία, η Μασάντα, το οχυρό-ανάκτορο που έχτισε ο Ηρώδης στο Ισραήλ, το Μαυσωλείο του Πρώτο Αυτοκράτορα Κιν στην Κίνα, το Εθνικό Ιστορικό Πάρκο στην Αϊτή, η γενέτειρα του Βούδα Λουμπίνι στο Νεπάλ και τα Ανάκτορα του Αμπομέι στο Μπενίν.
Πηγή: http://www.athensvoice.gr