Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ KAI BΑΣΑΝΙΣΜΟ ΖΩΟΥ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΕ 

Πριν μερικούς μήνες, κάτοικος της Κάτω Καμήλας Σερρών εντοπίστηκε να σέρνει με την μηχανή του το σκύλο του. Το μαρτύριο έλαβε χώρα για αρκετές ώρες ώσπου κάποιοι νεαροί κατάφεραν να σταματήσουν το δράστη και να σώσουν το ζώο.
Σήμερα στις 9 το πρωί ο ιδιοκτήτης του ζώου, δικάστηκε στο τριμελές κακουργιοδικείο Σερρών και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο, χωρίς αναστολή.
Όπως ενημερώνει η Πανελλήνιο Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται κάποιος για κακοποίηση ζώου χωρίς αναστολή και γι’ αυτό το λόγο η απόφαση θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική για την προστασία των ζώων στη χώρα μας.
Σύμφωνα με την ΠΦΠΟ στην Κάτω Καμήλα Σερρών δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα. Είναι μάλιστα μία περιοχή που οι κακοποιήσεις ζώων είναι ιδιαίτερα αυξημένες και συμβαίνουν με την ανοχή της τοπικής κοινωνίας.
Φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσαν οι νεαροί που ακινητοποίησαν το δράστη και σταμάτησαν το μαρτύριο του άτυχου τετράποδου.
Οι φωτογραφίες είναι από την ημέρα διάσωσης του ζώου. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής το σκύλο παρέλαβε ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών και σήμερα το ζώο είναι ασφαλές στην νέα του οικογένεια.



ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.

Παράταση διάρκειας τριών μηνών στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς και στην καταβολή βεβαιωμένων οφειλών, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στα φυσικά και νομικά πρόσωπα της Κεφαλονιάς.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανακοίνωσε την αναστολή της καταβολής των τρεχουσών εισφορών στο ΙΚΑ από τους σεισμόπληκτους σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, για ένα μήνα, ενώ έκανε γνωστό πως η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε την αναβολή για ένα μήνα των τρεχουσών υποχρεώσεων των κατοίκων του νησιού.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος, μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Κεφαλονιάς, ζήτησε από την κυβέρνηση τη στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων, ενώ ήδη απέστειλε σχετική επιστολή στους αρμόδους υπουργούς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, θα πρέπει να προωθηθούν αποφάσεις για το πάγωμα όλων των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και το τραπεζικό σύστημα. Παράλληλα, θα πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους κατοίκους της περιοχής τις δικαιούνται, προκειμένου αυτοί να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους και να επιστρέψουν ασφαλείς στις κατοικίες τους.
Παράλληλα, επισημαίνει πως η κυβέρνηση ταυτόχρονα θα πρέπει άμεσα να ζητήσει τη στήριξη του ευρωπαϊκού ταμείου αλληλεγγύης, προκειμένου να εισρεύσουν στο νησί κοινοτικά κονδύλια με πρώτο στόχο την ανασύσταση των υποδομών.
Πηγή: naftemporiki.gr
Σχόλιο των Καλών Ειδήσεων: Η παράταση θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη. Επίσης να αφορά και σε όλες τις Τράπεζες και σε κάθε είδους υποχρέωση.