Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΖΩΗ ΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!!!!

Με Δωρεά 4 εκατ. € από την Μαριάννα Λάτση, το κέντρο θα δέχεται 30.000 εισαγωγές καρκινοπαθών ετησίως.


Επτά χρόνια μετά την απώλεια του Νίκου Κούρκουλου, το Πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκολογικές παθήσεις, που φέρει το όνομά του, «ανοίγει αυλαία». Ενα κέντρο που έρχεται να θεραπεύσει μακροχρόνιες παθογένειες της δημόσιας υγείας στην ιατρική φροντίδα των καρκινοπαθών, καθώς οι ασθενείς του πλέον θα υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες ή επεμβάσεις και θα παίρνουν εξιτήριο την ίδια ημέρα.
«Μέσα από εκείνον, έζησα κι εγώ την αρρώστια, τη μεγάλη αγωνία, το κουράγιο που εναλλάσσεται με την απελπισία και την αισιοδοξία με τον φόβο, μέχρι να ξαναγίνουν ελπίδα για ζωή», είχε πει για τον Νίκο Κούρκουλο, η Μαριάννα Λάτση μιλώντας για τη δωρεά της με την οποία η Ελλάδα αποκτά το πρώτο εξειδικευμένο και κτιριακά ανεξάρτητο Κέντρο για τουςκαρκινοπαθείς. «Στη μνήμη του Νίκου -όπως η κ. Λάτση είχε σημειώσει- και με αισθήματα αλληλεγγύης και βαθιάς εκτίμησης στον αγώνα όλων όσοι υποφέρουν από αυτή τη σύγχρονη μάστιγα».

30.000 εισαγωγές και 3.800 χειρουργικές επεμβάσεις ετησίως
Με τη δωρεά, το πρώην 6ο Ογκολογικό Νοσοκομείο του ΙΚΑ αναβαθμίστηκε κτιριακά, ο εξοπλισμός του ενισχύθηκε και μετατράπηκε σε σύγχρονο και πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας που βρίσκεται στην οδό Ασωπίου 4 και Παράσχου κοντά στη Λεωφ. Αλεξάνδρας.
Αναμένεται να πραγματοποιούνται 30.000 εισαγωγές ασθενών και 3.800 χειρουργικές επεμβάσεις ετησίως. Το ύψος της δωρεάς, που γίνεται στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου, προσεγγίζει το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Τη διαχείριση της εκτέλεσης της δωρεάς έχει αναλάβει εκ μέρους της δωρήτριας το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση
Στεγάζεται σε κτίριο με εμβαδόν 3.650 τ.μ. που αποτελείται από 6 ορόφους, ισόγειο και 3 υπόγεια. Διαθέτει 3 χειρουργικές αίθουσεςκαι έχει δυναμικότητα 45 κλινών.
  • 26 κλίνες θα εξυπηρετούν ογκολογικούς ασθενείς Παθολογικού Τομέα που χρήζουν χημειοθεραπείας και
  • 19 κλίνες θα εξυπηρετούν ασθενείς Χειρουργικού Τομέα.
Το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» υπάγεται διοικητικά στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Αγιος Σάββας» και στεγάζει τα Τμήματα:
  • Βραχείας Νοσηλείας Χειρουργικού Τομέα 
  • Βραχείας Νοσηλείας Παθολογικού Τομέα 
  • Μονάδα Επεμβάσεων Διαδερμικής Βιοψίας Μαστού και
  • Μέρος του Τμήματος Ακτινοθεραπείας. 
Στο Κέντρο λειτουργούν, επίσης, όλα τα απαραίτητα τμήματα για τονπροεγχειρητικό έλεγχο των ασθενών του Χειρουργικού Τομέα και την αξιολόγηση των ασθενών του Παθολογικού Τομέα. Θα παρέχει Ακτινοδιαγνωστικές και Βιοπαθολογικές εξετάσεις, ενώ παράλληλα θα παρέχονται υποστηρικτικές υπηρεσίες πρόληψης και συμβουλευτικής ογκολογικών ασθενών.


 http://www.thetoc.gr/

ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ

Μία τεχνολογική εταιρεία του Μεξικό ανακοίνωσε πως διαθέτει τη δυνατότητα να ανακυκλώνει το 90 τοις εκατό κάθε τύπου πλαστικών χωρίς να κάνει χρήση νερού. Η νέα μέθοδος μειώνει επίσης το κόστος της διαδικασίας κατά μισό, δίχως να υφίσταται κάποια ποιοτική απώλεια.
Η επαναστατική αυτή πράσινη τεχνολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανακύκλωση υλικών που προς το παρόν αποστέλλονται απευθείας στις χωματερές, όπως το φελιζόλ και το πολυστυρένιο, τα οποία χρειάζονται περισσότερα από 500 χρόνια για να βιοδιασπαστούν.
Η νέα μέθοδος ανακύκλωσης αναπτύχθηκε από τον Μάρκο Αντάμε, ιδρυτή της μεξικανικής εταιρείας Ak Inovex και αναμένεται να οδηγήσει άμεσα σε άλματα προόδου στη βιομηχανία ανακύκλωσης.
Στις σύγχρονες διεργασίες ανακύκλωσης πλαστικών, το νερό χρησιμοποιείται ως ψυκτικό. Ωστόσο η μέθοδος του Αντάμε εξαλείφει την ανάγκη για νερό, αποφεύγοντας εντελώς τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας.
Αυτό επιτυγχάνεται παρακάμπτοντας το στάδιο της διεργασίας της ανακύκλωσης κατά την οποία το πλαστικό αφυδατώνεται με το να θερμαίνεται και στην συνέχεια να ψύχεται με νερό. Αντ' αυτού, η μέθοδος Αντάμε προχωρά κατευθείαν στο σχηματισμό και τη διαμόρφωση των ανακυκλωμένων πλαστικών σφαιριδίων.
Αυτό σημαίνει ότι η μέθοδος χρησιμοποιεί περίπου το μισό της ενέργειας σε σχέση με τις άλλες μεθόδους ενώ επίσης απαιτεί μικρότερο χώρο εγκαταστάσεων.
Η μέθοδος έχει ως αποτέλεσμα ανακυκλωμένα πλαστικά σφαιρίδια που διαθέτουν μια ελαφρώς υψηλότερη ποιότητα σε σχέση με τις άλλες μεθόδους, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία ακόμα πιο κερδοφόρα.
Προς το παρόν, η ομάδα του Αντάμε έχει την δυνατότητα να διαχειριστεί δύο τόνους πλαστικών κομματιών, ενώ εργάζεται για την αύξηση της ικανότητας επεξεργασίας στους δέκα τόνους.
Το διαβάσαμε στο: http://www.naftemporiki.gr/story/902115/i-nea-methodos-de-xrisimopoiei-katholou-nero-kai-meionei-to-kostos-sto-miso