Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ SITE ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΕ ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ!

Το αμερικανικό ταξιδιωτικό site με ειδίκευση στις εκδρομές κρουαζιέρας, chriscruises.com, επισκέφθηκε τη Μονεμβασιά.


ENAΣ ΒΡΑΧΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΜΝΗΣΑΝ ΠΟΙΗΤΕΣ
Ο διευθυντής του Κρις Όουεν γράφει στην εισαγωγή του άρθρου του πως «είχα ακούσει, δει και διαβάσει για τον όρο “μικρό ψαροχώρι στην Ελλάδα” πολλές φορές στη ζωή μου, τόσες που μου είχε γίνει πολύ οικείος. Ποιητές αναφέρονται σε αυτά. Ταινίες έχουν γυριστεί σε αυτά. Η Λίζα, η γυναίκα μου, μού είχε πει για κάποια συναρπαστικά βιβλία που διάβαζε, η ιστορία των οποίων διαδραματιζόταν σε μικρά ελληνικά ψαροχώρια. Σήμερα, κατά την κρουαζιέρα μου με θεματική τα θαλασσινά και το κρασί της Μεσογεόυ, σταμάτησα σε ένα από αυτά τα μικρά ελληνικά ψαροχώρια και ξαφνικά κατάλαβα τι σήμαιναν όλες αυτές οι αναφορές».

«Η Ελλάδα διαθέτει περισσότερα από 6.000 νησιά, από τα οποία τα 227 είναι ακατοίκητα. Εμείς, όμως περάσαμε μία υπέροχη μέρα στη Μονεμβασιά, ένα μικρό ψαροχώρι στη Λακωνία, το οποίο συνδέεται με την στεριά με μια στενή λωρίδα ξηράς» γράφει εκστασιασμένος ο Αμερικανός ταξιδιωτικός δημοσιογράφος.
Η Μονεμβασιά είναι το Γιβραλτάρ της Ανατολής
«Είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί η Μονεμβασιά είναι γνωστή ως το Γιβραλτάρ της Ανατολής, χωρίς καν να κατέβεις από το πλοίο. Η γεωγραφική της διάταξη είναι κάτι που δύσκολα θα σε κάνει να μην την προσέξεις» επισημαίνει ο Κρις Όουεν.

Ο travel editor προτείνει στους συμπατριώτες του να την επισκεφθούν, καθώς «η Μονεμβασιά προσφέρει πολλές ευκαιρίες» σε έναν ταξιδιώτη. Υπάρχουν πολλές επιλογές να απολαύσεις τον πρωινό ή τον απογευματινό σου καφέ σε κάποια από τις υπαίθριες καφετέριες με την υπέροχη θέα, ενώ αξίζει κανείς να δοκιμάσει τα τοπικά φαγητά σε ένα από τα παραθαλάσσια εστιατόρια.
Κατά τον Όουεν η Μονεμβασιά είναι ιδανική και για ψώνια στα παραδοσιακά της πετρόκτιστα καταστήματα, αλλά και για διαμονή στα «μικρά της παραδοσιακά ξενοδοχεία με την υπέροχη θέα».

Η Μονεμβασιά μετέτρεψε το ταξίδι μας από όνειρο σε πραγματικότητα
 
Αυτό όμως, που γοήτευσε περισσότερο τον Αμερικανό δημοσιογράφο ήταν ότι «μου άρεσε που κανένας δεν φαινόταν να ενδιαφέρεται ότι ήμασταν εκεί, με την καλή έννοια. Αντίθετα με τους δημοφιλείς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, η Μονεμβασιά που είδαμε ήταν μια κοινότητα από ντόπιους που απολάμβαναν ένα κυριακάτικο πρωινό».
Στη Μονεμβασιά, προσθέτει ο Όουεν «καταλάβαμε πώς είναι το ταξίδι σε τέτοια μέρη να μετατρέπεται από όνειρο σε πραγματικότητα. Η Μονεμβασιά θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας σαν μία από αυτές τις στιγμές».

 eirinika.gr