Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΟΝΤΕΣ ΔΕΛΤΑ ΥΔΡΟΧΟΙΔΕΣ



Την Τετάρτη 23 Ιουλίου και για το υπόλοιπο της εβδομάδας, να παρακολουθήσετε  τη νότια βροχή διαττόντων Δέλτα Υδροχοΐδες, η οποία σιγά σιγά να ξεκινάει. Ενώ η δραστηριότητά της θα κορυφωθεί στο τέλος του μήνα, οι ουρανό-παρατηρητές έξω από τα φωτεινά προάστια μπορεί να παρατηρήσετε μερικούς διάττοντες αστέρες ανά ώρα οποιαδήποτε καθαρή νύχτα αυτή την εβδομάδα. Οι μετεωρίτες θα φαίνονται να ακτινοβολούν από το ομώνυμο αστερισμό της βροχής, τον Υδροχόο, που υψώνεται στα Νοτιοανατολικά κατά τη διάρκεια της νύχτας αυτή την εποχή του έτους. Μείνετε συντονισμένοι την επόμενη εβδομάδα για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον εντοπισμό αυτών των πεφταστεριών.

Περισσότερα Αστρονομικά Γεγονότα για την εβδομάδα που διανύουμε μπορείτε να βρείτε στην στήλη στο InMeteo.gr
Πηγή: http://nightskygreece.blogspot.gr/2014/07/blog-post_22.html

ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!!!ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΙΣ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕ ΚΛΑΣΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΟΠΕΡΕΣ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ



Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014, με κλασικά μουσικά κομμάτια από όπερες, κινηματογραφική μουσική και ελληνικές γνωστές μελωδίες από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας, στον προαύλιο χώρο του στις 9:30 μ.μ. Η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας αποτελείται από Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, οι οποίοι είναι παράλληλα μουσικοί υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης που έχουν φοιτήσει σε διάφορα ωδεία της χώρας και έχουν καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία μετά από εξετάσεις. Η Μπάντα συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού και ηγείται της παρέλασης των αποδήμων Ελλήνων που πραγματοποιείται στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Την μπάντα θα διευθύνει ο Υποσμηναγός (ΜΣ) Αλέξανδρος Λιτσαρδόπουλος. 
Την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 9 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου υπό το σεληνόφως του νυχτερινού αττικού ουρανού.
ellines.com