Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΚΙΝΑ: ΕΝΑΣ ΤΥΦΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΕΧΟΥΝ ΦΥΤΕΨΕΙ 10.000 ΔΕΝΔΡΑ

Τεράστια πράξη από έναν τυφλό Κινέζο και τον φίλο του, που έχει χάσει και τα δύο του χέρια. Εδώ και δέκα χρόνια φυτεύουν χιλιάδες δέντρα, στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν το χωριό τους από πλημμύρες. Και συνεχίζουν 

Ένας τυφλός άνδρας, ονόματι Jia Haixa, και ο φίλος του Jia Wenqi, ο οποίος έχει χάσει και τα δύο του χέρια, εδώ και δέκα χρόνια ασχολούνται με την δεντροφύτευση. Σκοπός τους είναι να αναζωογονήσουν την άγονη γη γύρω από το χωρίο Yeli στην βορειοανατολική Κίνα.

Ο Haxia γεννήθηκε τυφλός από το ένα μάτι, ενώ το 2000 έχασε την όραση του και από το άλλο σε εργασιακό ατύχημα που είχε. Ο Wenqi από την άλλη  έχασε και τα δύο του χέρια σε ατύχημα όταν ήταν τριών χρονών.
Οι δύο τους έχουν μισθώσει 8 στρέμματα από την κυβέρνηση και ασχολούνται με την αναφύτευση της γης ώστε να υπάρχει προστασία του χωριού σε περίπτωση πλημμύρας.

Ο Haixia και ο Wenqi έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια με την δεντροφύτευση στο χωριό Yeli της βορειοανατολικής Κίνας. Οι δυο τους κάνουν μια φανταστική ομάδα δενδροφύτευσης, βάζοντάς μας τα γυαλιά για όσα κάνουν για το περιβάλλον.
Μάλιστα, έχουν καταφέρει να φυτέψουν περί τα 10.000 δέντρα μέσα σε μια δεκαετία! Κάθε μέρα ξυπνάνε στις 7 το πρωί και ξεκινούν τη δουλειά. Τίποτα δεν τους πτοεί και δεν το βάζουν κάτω καθώς ακόμα και αν δεν έχουν λεφτά για δενδρύλλια, χρησιμοποιούν μοσχεύματα δέντρων.

Η δουλειά του Haixa είναι να σκαρφαλώνει στα δέντρα για να παίρνει τα καλύτερα μοσχεύματα. Μετά σκάβει τρύπες για να τα καλλιεργήσουν, ενώ ο Wenqui φροντίζει να τα ποτίσει.
Από όταν η ιστορία τους έγινε γνωστή, ο Haxia ίσως χειρουργηθεί προκειμένου να βρει ξανά την όρασή του.
πηγή: boredpanda.com

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ