Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ TRAVELLER

Το Traveller είναι η βασική πηγή πληροφόρησης των Αυστραλιανών που λατρεύουν τα ταξίδια. Αυτό το μήνα παρουσιάζει τα 6 καλύτερα νησιά της Ευρώπης
Στην κορυφή της λίστας βρίσκουμε ένα ελληνικό νησί που συγκεντρώνει τον θαυμασμό των επισκεπτών για τις αρχαιολογικές τοποθεσίες, τις εξαιρετικές παραλίες, την κουζίνα, τα ορεινά χωριά, τους φιλόξενους κατοίκους και την παραδοσιακή μουσική και χορούς. Δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την Κρήτη.
Δείτε την λίστα:
1. Κρήτη Από όλα τα ελληνικά νησιά, η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο και το πιο ποικίλο. Ιστορικά μνημεία, με αποκορύφωμα ίσως το Παλάτι της Κνωσσού, το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα του Μινωικού Πολιτισμού. Οι παραλίες της είναι επικής ομορφιάς, ιδιαίτερα το Ελαφονήσι, μια από τις ομορφότερες παραλίες. Το Φαράγγι της Σαμαριάς θα σας προσφέρει μια αξέχαστη πεζοπορία. Έχει όμορφα και ψηλά βουνά με γραφικά μοναστήρια όπως η ιστορική Μονή Αρκαδίου.
2. Ίμπιζα – Ισπανία Η φήμη έχει ξεπεράσει ίσως και το ίδιο το νησί. Έχει γίνει συνώνυμο της διασκέδασης. Όμορφες παραλίες και ξενοδοχεία θα σας εντυπωσιάσουν.
3. Μάλτα Η μοναδική της ιστορία κάνει τη Μάλτα να ξεχωρίζει από άλλα νησιά. Η πρωτεύουσα, Βαλέτα, μπορεί να είναι μικρή, αλλά τα εκπληκτικά οχυρωματικά έργα κατά μήκος των λόφων της την κάνουν να μοιάζει με το μεγαλύτερο κάστρο στον κόσμο. Χτίστηκε από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
4. Νήσος Σκάι – Σκωτία Είναι ένας εντυπωσιακός αν μη τι άλλο προορισμός για όσους δεν μπορούν να διαλέξουν μεταξύ των υψιπέδων της Σκωτίας και των νησιών. Συνδυάζει τα πάντα.
5. Χβαρ – Κροατία Τα ονειρικά λιβάδια λεβάντας και τα φωτογενή εγκαταλελειμμένα χωριά του εσωτερικού του νησιού έρχονται σε αντίθεση με την γεμάτη αίγλη πρωτεύουσα του Hvar. Γοτθικά ανάκτορα, όμορφα τείχη της πόλης του 13ου αιώνα, γεμάτα μπαρ και ακριβά ξενοδοχεία συνθέτουν το σκηνικό.
6. Σικελία – Ιταλία Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Παλέρμο.  Επισκεφτείτε την Ταορμίνα και την Κατάνια και δείτε το ηφαίστειο της Αίτνας. 
Το διαβάσαμε στο: http://www.eirinika.gr/article/108619/good-news-i-kriti-kalytero-nisi-tis-eyropis-symfona-me-traveller