Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΘΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 47ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΜΑΖΕΨΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΟΥΤΕΣ ΜΕ ΚΑΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΓΟΡΙ, ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ!!

ΜΑΘΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 47ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΜΑΖΕΨΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΚΑΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΓΟΡΙ, ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ!!

Μάθημα ανθρωπιάς «παρέδωσαν» τα παιδιά του 47ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου μαζεύοντας δεκάδες κούτες και σακούλες γεμάτες με καπάκια για τον μικρό Γιάννη που έχει ανάγκη ενός αναπηρικού καροτσιού. Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών του σχολείου ξεκίνησε συλλογή καπακιών και μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα οι μαθητές και οι οικογένειές τους συγκέντρωσαν 450 κιλά με καπάκια, κάνοντας βίωμά τους την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης και την ανάγκη για ανθρωπιά.


Μεγάλη βοήθεια προσέφερε μαθητής της Γ΄ τάξης που η οικογένειά του διατηρεί ξενοδοχειακή μονάδα και είχε την δυνατότητα να συγκεντρώσει αρκετά καπάκια. Για τη δράση αυτή η Διεύθυνση & οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ευχαριστούν την οικογένεια του μαθητή της Γ΄τάξης αλλά και κάθε μαθητή ξεχωριστά. Προχθές η Διευθύντρια, οι Εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Σχολείου παρέδωσαν στην εκπρόσωπο της «Give» κ.Φραγκάκη 28000 καπάκια για να μεταφερθούν σε κέντρο ανακύκλωσης των Αθηνών προκειμένου το αντίτιμο τους να δοθεί στην οικογένεια του μικρού Γιάννη.
«Όλοι μπορούμε να δώσουμε κάτι από το περίσσευμα της καρδιάς μας. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά του σχολείου, αλλά και στις οικογένειές τους» δήλωσε η Διευθύντρια κ. Αθηνά Κρητσωτάκη που μαζί με τους δασκάλους του σχολείου προσπαθεί να περάσει στα παιδιά το μήνυμα της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, αλλά και του σεβασμού.
Ο μικρός Γιάννης από την Εύβοια, γεννήθηκε πριν 19 μήνες με εγκεφαλική παράλυση-σπαστική τετραπληγία, έπειτα από επιπλοκές στην (τρίδυμη) εγκυμοσύνη της μητέρας του. Δεν μπορεί να στηριχθεί στον κορμό του και δυσκολεύεται να κινήσει σωστά τα χέρια και τα πόδια του. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται στήριξη από αμαξίδιο. Οι γονείς του όμως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα για την αγορά του.
Γι' αυτό το λόγο έχει ξεκινήσει μία μεγάλη καμπάνια σε όλη την Ελλάδα συλλογής πλαστικών καπακιών, ώστε να δοθούν σε εταιρείες ανακύκλωσης έναντι χρηματικού ανταλλάγματος. Με τα χρήματα αυτά θα μπορούν να χρηματοδοτήσουν την αγορά αμαξιδίων ή άλλων ορθοπεδικών ειδών που είναι αναγκαία για να κάνουν τη ζωή του μικρού Γιάννη καλύτερη. Έως σήμερα, η ανταπόκριση των πολιτών είναι μεγάλη και όχι μόνο στην Κρήτη.
ΠΑΤΡΙΣ

http://www.gelamou.gr/