Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΙΚΟΥΣ

Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Έλληνας γυμναστής πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό του οργάνου και με 15.866 βαθμούς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλήμα, που διεξάγεται στο Μονπελιέ. Το ασημένιο μετάλλιο «μοιράστηκαν» ο Γάλλος Σαμίρ Αϊτ Σαϊντ και ο Ρώσος Ντενίς Αμπλιαζίν με 15.566β.
Το να κερδίζεις ένα χρυσό μετάλλιο σε μια τέτοια διοργάνωση, όταν στη χώρα μας υπάρχουν τόσες δυσκολίες σε αθλητικό επίπεδο αλλά και γενικότερα, είναι πολύ σημαντικό και αποκτά ξεχωριστή αξία. Είναι μια επιτυχία που περίμενα και για την οποία δούλευα εδώ και χρόνια. 

Θέλω να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στην οικογένειά μου, στον προπονητή μου, Δημήτρη Ράφτη, στο γιατρό της Εθνικής ομάδας, Οδυσσέα Παξινό, φυσικά στο χορηγό μου Stoiximan.gr, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα που δοκιμάζεται. Το είπα στη Γερμανία το Μάρτιο, όταν κέρδισα το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους και το ξαναλέω τώρα», δήλωσε αμέσως μετά την «στέψη» του ο Λευτέρης Πετρούνιας και συμπλήρωσε:

«Η διαφορά των 0,300 β. από το Ρώσο και το Γάλλο που με ακολούθησαν στο βάθρο, τους ίδιους αθλητές που είχαν βγει πρωταθλητές Ευρώπης πέρσι και πρόπερσι, είναι η απόδειξη ότι έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά. Το αποτέλεσμα της δουλειάς μας, μας έχει φέρει ένα επίπεδο ψηλότερα από τους υπόλοιπους. Επόμενος στόχος είναι οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες στο Μπακού, όπου θα αγωνιστώ στο σύνθετο ατομικό, αλλά η μεγάλη πρόκληση είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του φθινοπώρου στη Γλασκόβη, όπου θα κυνηγήσω ένα μετάλλιο στους κρίκους, για να πάρω απευθείας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Για μένα, η διαδικασία της πρόκρισης ξεκίνησε από σήμερα και έχει πολύ μεγάλη σημασία το ότι θα πάω στη Γλασκώβη ως πρωταθλητής Ευρώπης. Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι αντίπαλοί μου στους κρίκους είναι από την Ευρώπη και πιστεύω ότι οι υποψήφιοι για τα μετάλλια θα είμαστε οι ίδιοι και στο Παγκόσμιο, με μοναδική προσθήκη τον Βραζιλιάνο Ολυμπιονίκη Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι».

Για τον 25χρονο πρωταθλητή, αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά και η πέμπτη συμμετοχή σε τελικό των κρίκων, σε ισάριθμες παρουσίες του στο θεσμό. Είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο ντεμπούτο του στο θεσμό, το 2011 στο Βερολίνο, ενώ είχε καταταγεί 5ος στις τρεις επόμενες διοργανώσεις, το 2012 στο Μονπελιέ, το 2013 στη Μόσχα και το 2014 στην Σόφια.



Συνολικά, είναι το 24ο μετάλλιο της Ελλάδας στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ενόργανης γυμναστικής ανδρών-γυναικών και το 11ο χρυσό, που βάζει τον Πετρούνια στο ίδιο εκλεκτό «κλαμπ» με τους Βλάση Μάρα (5 χρυσά στο μονόζυγο), Δημοσθένη Ταμπάκο (2 χρυσά στους κρίκους), Ιωάννη Μελισσανίδη (1 χρυσό στο άλμα), Βασίλη Τσολακίδη (1 χρυσό στο δίζυγο) και Λευτέρη Κοσμίδη (1 χρυσό στο έδαφος).

Το 6ο ατομικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ολοκληρώνεται αύριο (Κυριακή 19/04) με το δεύτερο σκέλος των τελικών οργάνων, όπου θα υπάρχει διπλή ελληνική παρουσία, με τη Βάσω Μιλλούση να διεκδικεί το πρώτο της ευρωπαϊκό μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας και τον πολυνίκη του θεσμού στο μονόζυγο Βλάση Μάρα να στοχεύει στο όγδοο μετάλλιό του.

http://sports.in.gr/othersports/article/?aid=1231400965