Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕ... ΜΠΑΛΟΝΑΚΙ.

Μια νέα μέθοδο ορθοδοντικής που υπόσχεται ταχύτερα αποτελέσματα χωρίς την ταλαιπωρία που υφίσταται κανείς όταν βάζει σιδεράκια, ανέπτυξαν επιστήμονες στο Ισραήλ.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail, οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα «μασελάκι» που περιέχει στο εσωτερικό του ένα μπαλονάκι από σιλικόνη, το οποίο όταν φουσκώνει σπρώχνει τα δόντια έτσι ώστε να φτάσουν στη θέση που πρέπει για να υπάρχει σωστή σύγκλιση.
Το μασελάκι διαθέτει ειδικό νάρθηκα για τα δόντια, το σχήμα του οποίου είναι ανάλογο με τις θέσεις στις οποίες πρέπει να φτάσουν τα δόντια. Ο σχεδιασμός του γίνεται με βάση την περίπτωση κάθε ασθενή ξεχωριστά, ενώ είναι κατασκευασμένο από εύκαμπτη σιλικόνη.
AERODENTIS
Το μασελάκι φοριέται κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, για διάστημα από οκτώ έως δέκα ωρών, ενώ το μπαλονάκι βρίσκεται δίπλα στα δόντια που πρέπει να ισιώσουν και φουσκώνει όταν χρησιμοποιείται το μασελάκι, μέσω ειδικού σωλήνα που συνδέεται με μια συσκευή τοποθετείται δίπλα στο κρεβάτι.
Η συσκευή αυτή στέλνει συμπιεσμένο αέρα στο μπαλονάκι και έτσι εκείνο διαστέλλεται και στέλνει στα δόντια πολλές ήπιες δονήσεις ανά δευτερόλεπτο. Οι δονήσεις είναι όσο έντονες χρειάζεται για τη μετακίνηση των δοντιών, αλλά στην πραγματικότητα πολύ ήπιες, ώστε να μην διακόπτουν τον ύπνο.
Η νέα μέθοδος ονομάζεται Aerodentis και η τεχνολογία της στηρίζεται στο γεγονός ότι οι ήπιοι παλμοί βοηθούν τα δόντια να ισιώσουν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι οι κλασικές μέθοδοι της ορθοδοντικής.
Μάλιστα, βελτιώνει τη ροή του αίματος στα ούλα, ενώ η χρήση της προσφέρει ταχύτερα αποτελέσματα, καθώς τα συνήθη περιστατικά, που χρήζουν θεραπείας δώδεκα έως δεκαοκτώ μηνών, ολοκληρώνουν τη θεραπεία τους σε διάστημα μόλις τριών μηνών.
Το Aerodentis έχει ήδη λάβει έγκριση για να χρησιμοποιηθεί στην Ευρώπη.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου