Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

FORMULA 1: Η OMAΔΑ ΤΗΣ LOTUS TIMA TON EL ΓΚΡΕΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ GRAN PRIX ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 9 ΜΑΙΟΥ!!!!




Η ομάδα της Lotus στη Formula 1 αποφάσισε να τιμήσει τον παγκοσμίου φήμης Κρητικό ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, γνωστό και ως El Greco με ένα πρωτότυπο τρόπο.  Οι σχεδιαστές της Lotus δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο μονοθέσιο και τον εξοπλισμό του ειδικά για το Ισπανικό Grand Prix που θα γίνει στις 9 Μαίου, προβάλλοντας την επετειακή έκθεση του καλλιτέχνη στο Τολέδο για την συμπλήρωση των τετρακοσίων ετών από το θάνατο του. 
Ο ιδιοκτήτης της βρετανικής ομάδας Ζεράρ Λόπεζ, που έχει καταγωγή από τη Γαλικία, θα επισκεφτεί την Πέμπτη το Πρωθυπουργικό μέγαρο της Ισπανίας, ώστε να κάνει δώρο στον Μαριάνο Ραχόι ένα κράνος στο οποίο είναι σχεδιασμένη η προτομή του «Ελ Γκρέκο”. Ένα ίδιο κράνος θα λάβει και ο βασιλιάς της χώρας Χουάν Κάρλος. «Είναι η πρώτη φορά που ομάδα της Formula 1 έχει προβάλει ένα πολιτιστικό γεγονός τόσο πολύ. Προωθούμε την έκθεση για τον Ελ Γκρέκο αφιλοκερδώς σε ένα παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό, απευθυνόμαστε σε πάνω από 600 εκατομμύρια ανθρώπους» δήλωσε ο Ζεραρ Λόπεζ. Η έκθεση του El Greco στο Τολέδο, θα διαρκέσει έως τις 14 Ιουνίου και ήδη έχει δεχθεί χιλιάδες επισκέπτες. Περισσότεροι από 100 πίνακες, τους οποίους ζωγράφισε ο Θεοτοκόπουλος, τα χρόνια που έζησε εκεί, εκτίθενται στο Μουσείο Σάντα Κρουζ, αλλά και σε άλλα ιστορικά κτίρια, όπως ο καθεδρικός ναός της πόλης. -
ΠΗΓΗ ellines.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου