Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ "ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ" ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πανιά στο Αιγαίο άνοιξαν, ήδη από τις 31 Μαΐου, τα μουσικά σύνολα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ταξιδεύοντας σε έξι νησιά, όσα είναι και τα χρόνια συνεργασίας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με το πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη»

Η φετινή συνεργασία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με το πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» σε έξι νησιά βρίσκει σήμερα την Ορχήστρα στους Λειψούς, αύριο στους Αρκιούς (6/6), στην Πάτμο (7-8/6) και στη Γαύδο.

Τα μουσικά σύνολα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ξεκίνησαν το ταξίδι τους ήδη από τις 31/5, με πρώτο σταθμό τη Σχοινούσα (31/5-1/6) και μετά το Καστελόριζο (2-4/6). Η αποστολή τους διπλή: να προσφέρουν στους μαθητές των ακριτικών νησιών δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια γνωριμίας με τη μουσική και τα όργανα μίας συμφωνικής ορχήστρας και να δώσουν συναυλίες χωρίς εισιτήριο, μπροστά σ’ ένα κοινό για το οποίο η ζωντανή σχέση με τη συμφωνική μουσική ήταν μέχρι πρότινος απαγορευτική.

Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός του προγράμματος «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» σύμφωνα με τον δημιουργό και γενικό συντονιστή του, Στέφανο Νόλλα: «Η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους».

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα στα απομακρυσμένα νησιά, και φέτος λειτουργεί για όγδοη χρονιά, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου