Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ο ΠΑΠΑΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 

Αφορμή στάθηκε ένα γράμμα που έλαβε από έναν πολίτη που του αποκάλυπτε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ιερείς όταν ήταν παπαδοπαίδι. Ο Πάπας αφού του τηλεφώνησε προσωπικά έδωσε εντολή να ξεκινήσει έρευνα  και να διαλευκανθεί τελικά το σκάνδαλο που σοκάρει τα τελευταία 24ωρα την Ισπανία.

Kύκλωμα ιερέων στην επαρχία της Γρανάδας στα νότια της χώρας, έχει εδώ και χρόνια αναγάγει σε συνήθεια την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών!
Ήδη έχουν συλληφθεί τρεις ιερείς και ένα καθηγητής θεολογίας, με τον υπουργό Εσωτερικών της Ισπανίας, Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ, να αφήνει υπόνοιες ότι θα ακολουθήσουν και άλλες προσαγωγές: «Η έρευνα ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό και η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να δώσουμε ονόματα».
Ο Αρχιεπίσκοπος της Γρανάδας, Φρανσίσκο Χαβιέ Μαρτίνεθ, απάλλαξε από τα καθήκοντά τους την περασμένη εβδομάδα αρκετούς κληρικούς, ένα άλλο στοιχείο που δείχνει ότι οι συλλήψεις δεν θα περιοριστούν στις τέσσερις.
Ο αρχιεπίσκοπος της Γρανάδας και άλλοι έξι ιερείς ενήργησαν την Κυριακή όπως τη Μεγάλη Παρασκευή

Την περασμένη Κυριακή, ο Αρχιεπίσκοπος και έξι ιερείς γονάτισαν στην Αγία Τράπεζα στον καθεδρικό ναό της Γρανάδας για να ζητήσουν συγχώρεση για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις και για όλα τα «εγκλήματα» της Εκκλησίας. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει μόνο μία φορά το χρόνο, τη Μεγάλη Παρασκευή, κάτι που επίσης δείχνει πόσο βαθύ είναι το σκάνδαλο στους κόλπους της εκκλησίας.
Ο Πάπας Φραγκίσκος θα μπορούσε αναμφίβολα να προβλέψει ότι το ξεσκέπασμα μιας τέτοιας υπόθεσης θα έπληττε καίρια το κύρος της καθολικής εκκλησίας στην Ισπανία, δεν δίστασε ωστόσο να αναλάβει προσωπικά την υπόθεση προκειμένου να λογοδοτήσουν οι ένοχοι, αψηφώντας την έξωθεν καλή μαρτυρία.
Οπως αναφέρει ο ισπανικός ιστότοπος για θρησκευτικές υποθέσεις «Religious Digital», τον περασμένο Αυγουστο κάλεσε προσωπικά στο τηλέφωνο τον νέο που είχε στείλει την επιστολή – καταγγελία, προκειμένου να του ζητήσει συγνώμη εκ μέρους όλης της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και να τον ενημερώσει ότι πλησιάζει η ώρα της τιμωρίας!
Ο Αργεντίνος ποντίφικας συστήθηκε αρχικά στον 24χρονο, που αναφέρεται ως Ντάνιελ στο δημοσίευμα, ως Πάπας Χόρχε. Όταν τελικά του αποκάλυψε την πραγματική του ταυτότητα ο συνομιλητής του έμεινε άφωνος, για να ακολουθήσει παύση λίγων δευτερολέπτων.
«Γιε μου, ηρέμησε… Διάβασα το γράμμα σου πολλές φορές και το συναίσθημα της λύπης με κατέκλυζε κάθε φορά και περισσότερο. Θέλω να σου ζητήσω συγνώμη εκ μέρους όλης της εκκλησίας του Χριστού. Τέτοιες πληγές κάνουν όλη την εκκλησία να υποφέρει. Θέλω να σου πω γιε μου ότι έχεις όλη την υποστήριξη μου». Σύμφωνα με το «Religious Digital» σε αυτό το σημείο ο Ντάνιελ ακουγόταν ήδη να κλαίει από συγκίνηση, η οποία μετατράπηκε σε… ρίγος με τα επόμενα λόγια του Πάπα.
«Εχω να κάνω ένα ταξίδι για την Κορέα, αλλά υπάρχει ήδη κόσμος που εργάζεται για να επιλυθεί όλο αυτό. Ευχαριστώ το Θεό που διατηρείς την πίστη σου και δεν απαρνήθηκες την εκκλησία. Προσευχήσου για μένα γιε μου, όπως να είσαι σίγουρος ότι και εγώ θα προσευχηθώ για σένα, την οικογένειά σου, και τα υπόλοιπα θύματα αυτών των σοβαρότατων αδικημάτων που διέπραξαν ιερείς. Σου στέλνω την ευλογία μου, την καθολική υποστήριξη της εκκλησίας και μια γεμάτη αγκαλιά γιε μου…»


http://www.koolnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου