Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ENAΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ 200 ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ, ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!


 Είναι τα ζώα που εγκαταλείπουν οι Κρητικοί τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, καθώς δεν μπορούν να τα συντηρήσουν

Ο Θεόκλητος Προεστάκης, ο Τάκης όπως είναι γνωστός στην περιοχή, είναι ένας οδοντίατρος από την Ιεράπετρα! Λίγο έξω από την πόλη δημιούργησε ένα καταφύγιο 5.200 τετραγωνικών μέτρων όπου διασώζει και φιλοξενεί 200 σκυλιά! Είναι τα ζώα που εγκαταλείπουν οι Κρητικοί τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, καθώς δεν μπορούν να τα συντηρήσουν.
Ο ίδιος βρίσκει συχνά τα τετράποδα τραυματισμένα, πεινασμένα ή ετοιμοθάνατα. Τα μεταφέρει στο καταφύγιο και σε πολλές περιπτώσεις καταφέρνει να τα διασώσει.
Ο οδοντίατρος - σωτήρας των αδέσποτων δεν έχει πάντως τη βοήθεια κάποιοι φορέα, εκτός από τις δωρεές των ανθρώπων που γνωρίζουν το έργο που επιτελεί τα τελευταία 3 χρόνια. Κι αφού τα δικά του χρήματα σχεδόν έχουν εξαντληθεί, οι δωρεές είναι αυτές που του δίνουν τη δυνατότητα να συνεχίζει. Το 98% από αυτές προέρχονται από το εξωτερικό.
Το κόστος είναι βέβαια τεράστιο. Μόνο για την τροφή των σκύλων χρειάζεται περισσότερα από 1.300 ευρώ το μήνα. Προσθέστε το κόστος περίθαλψης στα τραυματισμένα ή άρρωστα ζώα, τα εμβόλια ή και τις στειρώσεις, που κοστίζουν, ακόμα και την καλύτερη προσφορά να κάνει ο κτηνίατρος στον Τάκη, τουλάχιστο 150 ευρώ. Και το διάστημα αυτό έχουν γίνει στειρώσεις σε περισσότερα από 50-60 σκυλιά.
Ο 44χρονος οδοντίατρος εκτός από το να περιθάλπει και να φροντίζει τα 200 σκυλιά, καθημερινά γυρίζει την περιοχή προκειμένου να βρει τα ζώα που συνεχώς εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους. Πεινασμένα, διψασμένα, τραυματισμένα και πολύ συχνά κακοποιημένα.  Ενώ το υπόλοιπο της ημέρας φροντίζει να τους βρει ένα σπίτι και μια οικογένεια.

Πραγματικά τεράστια προσφορά, σε μια εποχή που και τα ανυπεράσπιστα αυτά πλάσματα είναι θύματα της κρίσης. Μια προσφορά που δεν πέρασε απαρατήρητη και από τη βρετανική dailymail, η οποία πρόσφατα έκανε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Τάκη.
Ο ίδιος, απαντώντας στην ερώτηση, πώς αποφάσισε να εγκαταλείψει τα πάντα και να αφοσιωθεί στη σωτηρία των αδέσποτων, τονίζει: "Αυτή είναι η ζωή μου. Είναι δύσκολο, αλλά μου αρέσει αυτό που κάνω. Δουλεύω πολύ σκληρά εδώ, αλλά όταν βλέπω τα σκυλιά ευτυχισμένα, να διασκεδάζουν και να μαθαίνουν να εμπιστεύονται τους ανθρώπους, σκέφτομαι ότι όλο αυτό αξίζει τον κόπο".
http://www.candianews.gr/

Δείτε τη σελίδα του στο facebook
https://www.facebook.com/takis.proest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου