Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Δράσεις μέτρησης οστεοπόρωσης και υπολογισμού καταγματικού κινδύνου του πληθυσμού, στο πλαίσιο πρόληψης και αγωγής υγείας, διοργανώνει από σήμερα Δευτέρα 4 έως και την Παρασκευή  8 Νοεμβρίου 2013, ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία  με την αντιδημαρχία  Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής, το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας με την υποστήριξη της 6ης ΥΠΕ.
Η δράση θα διεξαχθεί στα τρία Δημοτικά Ιατρεία του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο για θέματα Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Τοπικής Οικονομίας και των Δημοτικών Ενοτήτων Παραλίας, Βραχναιϊκων και Μεσσάτιδας κ. Σιγαλό, στα Δημοτικά Διαμερίσματα Βραχναιϊκων και Μεσσάτιδας.
Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση του κοινού για τους παράγοντες κινδύνους οστεοπόρωσης και πρόληψης αυτών.
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα των μετρήσεων έχει ως εξής:
  • Δευτέρα 4/11/ στο ΚΑΠΗ Ζαρουχλεΐκων
  •  Τρίτη 5/11 στο Δ.Δ. Βραχναιϊκων (Παλαιό Δημαρχείο Βραχναιϊκων)
  •  Τετάρτη 6/11 στο ΚΑΠΗ Προσφυγικών
  •  Πέμπτη 7/11 στο Δ.Δ. Μεσσάτιδας (Κ.Ε.Π.)
  •  Παρασκευή 8/11 στο ΚΑΠΗ Αγυιάς
Η οστεοπόρωση είναι χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών, κατά την οποία παρατηρείται σταδιακή μείωση της πυκνότητας και ποιότητάς τους, με αποτέλεσμα αυτά με την πάροδο του χρόνου να γίνονται πιο εύθραυστα και λεπτά. Έτσι προκαλείται αυξανόμενος κίνδυνος κατάγματος (σπασίματος) των οστών, καθώς μειώνεται η ανθεκτικότητα και η ελαστικότητά τους.

Πηγή: localit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου