Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ


Μήνυμα υπέρ της ειρήνης, της συναδέλφωσης των λαών και  ενάντια στη ναζιστική θηριωδία έστειλαν μαθητές από τη Γερμανία, οι οποίοι το μεσημέρι κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στους Λιγγιάδες Ιωαννίνων.


Οι 15χρονοι Γερμανοί μαθητές, από το σχολείο του Αγίου Στεφάνου της πόλης Άουγκσμπουργκ της Βαυαρίας, φιλοξενούνται στα σπίτια των μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής και φιλοξενίας που υλοποιούν τα δύο σχολεία.
Όπως εξήγησαν στο Δήμαρχο Ιωαννιτών οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος, ήταν τα ίδια τα παιδιά που ζήτησαν να καταθέσουν ένα στεφάνι μαζί με τους Έλληνες μαθητές στο μνημείο του μαρτυρικού χωριού των Λιγγιάδων.
Στους Λιγγιάδες του Άουγκσμπουργκ τους υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας, ο οποίος, απευθυνόμενος στους μαθητές, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία τους, ως βάλσαμο στις πληγές που άνοιξε η ναζιστική θηριωδία στο χωριό, σύμφωνα με το epirusgate.
Στο σχολείο του Αγίου Στεφάνου, η κύρια ξένη γλώσσα που διδάσκεται είναι τα αρχαία ελληνικά, ενώ διδάσκονται και νέα ελληνικά.

 http://magnesianews.gr/