Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΣΗΚΩΣΑΝ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Από την Ελλάδα και την πόλη της Κομοτηνής, η Ζεϊνέπ Παδαλί Μεχμέτ και η Ελίφ Αχμέτ Αρήφ αντιπροσώπευσαν την Ελλάδα στην Διεθνή Ολυμπιάδα Τούρκικης Γλώσσας και κέρδισαν χρυσά μετάλλια στην κατηγορία της ποίησης και στην κατηγορία της έκθεσης.

Τους μαθητές που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς, οι οποίοι  πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία μεταξύ 15-30 Ιουνίου, ζώντας μια μεγάλη  ευτυχία, από την Ελλάδα τους συνόδεψε μια ομάδα 45 ατόμων απαρτιζόμενη από κηδεμόνες, δασκάλους και μαθητές.
Οι μαθητές από την Κομοτηνή που συμμετείχαν εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα τουρκικής γλώσσας, επέστρεψαν στην χώρα τους με ¨διπλό χρυσό μετάλλιο¨. Η Ζεϊνέπ Πανταλή Μεχμέτ έβαλε την υπογραφή της σε μια μεγάλη επιτυχία κερδίζοντας την πρωτιά με το ποίημα «Του Κόσμου Όλα τα Λουλούδια». Η δεύτερη πρωτιά στην  Ελλάδα  ήλθε από την Ελίφ Αχμέτ Αρίφ που διαγωνίστηκε στην έκθεση. Οι μαθητές με πρωτοβουλία του ¨Κέντρου Εκπαίδευσης Γλωσσών Ελίτ¨ το οποίο οργάνωσε και το σκέλος Ελλάδος της Ολυμπιάδας Τουρκικής Γλώσσας, είχαν περάσει από εντατική προετοιμασία. Οι Ζεϊνέπ Πανταλή Μεχμέτ και Ελίφ Αχμέτ Αρίφ προκρίθηκαν στους διαγωνισμούς που έγιναν στην Κομοτηνή και την Ξάνθη μεταξύ 25 μαθητών.
ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΕΛΛΑΔΟΣ      
Παράλληλα με τους διαγωνισμούς, στο Πολιτιστικό Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στο Αλτίνπαρκ στην  Άγκυρα τα περίπτερα όπου προβάλλονταν 130 χώρες δέχτηκαν επιδρομή των επισκεπτών. Σε 2 ημέρες περίπου 350.000 άτομα βρήκαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για  χώρες που δεν είχαν επισκεφτεί.
Το περίπτερο της Ελλάδος τράβηξε το ενδιαφέρον λόγω της οικονομικής κρίσης που απασχολεί την επικαιρότητα της χώρας. Εκτέθηκαν συμβολικά αρχιτεκτονικά και ιστορικά αριστουργήματα της χώρας, όπως η Ακρόπολη και το Αρχαίο Θέατρο. Η προβολή της Ελλάδος σε μαριονέτες με παραδοσιακές ελληνικές στολές, σανδάλια και τοπικές ενδυμασίες, βίντεο, αφίσες, φωτογραφίες και χάρτες, ήταν κάτι που κέρδισε την εύνοια των επισκεπτών. Σημειωτέων ότι στους επισκέπτες, παράλληλα με τις αναμνηστικές φωτογραφίες σχετικά με την γείτονα χώρα, προσφέρθηκε σε 4.000 άτομα και παραδοσιακός κρύος καφές ο φραπές της Ελλάδος.
Μια ομάδα 45 ατόμων από την  Ελλάδα αποτελούμενη από κηδεμόνες, δάσκαλους και μαθητές δεν άφησε μόνους τους μαθητές που διαγωνίστηκαν ¨στην ποίηση και την έκθεση στην μητρική τους γλώσσα¨. Στην ομάδα δόθηκε η ευκαιρία μαζί με τους διαγωνισμούς να παρακολουθήσει και τις εκδηλώσεις που γίνονταν εκεί στα πλαίσια του πολιτιστικού συμποσίου.
Οι μαθητές από την Ελλάδα βγήκαν στην σκηνή του πολιτιστικού συμποσίου και τραγούδησαν στην ελληνική και στην τουρκική γλώσσα το άσμα ¨δεν μπορώ να τρώω λαδερά, ωχ αμάν¨. Εισέπραξαν μεγάλο χειροκρότημα και κατόπιν επιμονής από το κοινό ανέβηκαν και πάλι στην σκηνή. Οι μαθητές μετά από την τελετή απονομής επάθλων στην Άγκυρα συμμετείχαν επί πέντε ημέρες σε εκδρομές που είχαν διοργανωθεί σε διάφορες πόλεις.
Οι  Ζεϊνέπ Πανταλή Μεχμέτ και η Ελίφ Αχμέτ Αρίφ μαζί με τους δασκάλους του Κέντρου Γλωσσών Ελίτ πήραν μέρος σε εκδηλώσεις και επισκέψεις στην Κωνσταντινούπολη. Οι μαθητές οι οποίοι επέστρεψαν στην χώρα τους με τον ενθουσιασμό ότι εκπροσώπησαν ωραία την Ελλάδα, έτυχαν ενθουσιώδους υποδοχής από τις οικογένειες, τους δασκάλους και τους φίλους τους.

Στην 8η Διεθνή Ολυμπιάδα του περασμένου έτους η Ελλάδα καταξιώθηκε με χρυσό μετάλλιο στην ποίηση στην μητρική γλώσσα, με χάλκινο στην έκθεση και με εύφημο μνεία στις γενικές γνώσεις. Το Κέντρο Ελίτ, το οποίο από το έτος 2003 με τρία υποκαταστήματα συνεχίζει τις δραστηριότητές του εδώ και 5 χρόνια, οργανώνει  το σκέλος Ελλάδος της Ολυμπιάδας.

Πηγή: faros24.gr
azinlikca.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου