Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ




Έκθεση παλαιών υπολογιστών, ως και  35 χρόνων, θα πραγματοποιηθεί από τις 13 ως τις 17 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης - Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 (Μέγαρο Μακρίδη, Μαρίας Κάλλας 23, απέναντι από το Ποσειδώνιο).





Στα εκθέματα περιλαμβάνονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές της δεκαετίας του 1970, 1980 και 1990.  Ανάμεσά τους βρίσκεται ένας Commodore Pet με επεξεργαστή 1MHz, βάρους 30 κιλών (είναι φτιαγμένος ολόκληρος από μέταλλο και ανοίγει σαν καπώ αυτοκινήτου),  με μονόχρωμα γραφικά και μεταφορά δεδομένων σε κασέτα. Επίσης, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και έναν Apple II (1977), με μνήμη 4ΚΒ (επεκτεινόμενη σε 64ΚΒ), που αποτέλεσε τον  πρώτο  ολοκληρωμένο υπολογιστή  της εταιρείας και έναν Acorn BBC Model B (1981). Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και παιχνιδομηχανές Atari, με τις οποίες οι επισκέπτες θα μπορούν να παίξουν.


RETROSYSTEM.GR
Acorn BBC Model B (1982).
Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, σκοπός της έκθεσης, η οποία διοργανώνεται από τη Retrosystem στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος της Θεσσαλονίκης – ΕΠΝ 2014,  είναι να δοθεί η ευκαιρία ώστε οι μεγαλύτεροι που έζησαν αυτήν την εποχή να ταξιδέψουν στο παρελθόν και να θυμηθούν, ενώ οι νεώτεροι να δουν και να αγγίξουν  τα συλλεκτικά μηχανήματα και να γνωρίσουν με τον τρόπο αυτό την ιστορία των υπολογιστών. Απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο. με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους, καθώς και στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση  από Παρασκευή έως Τρίτη από τις 10.00 το πρωί έως και τις 8.00  το βράδυ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου