Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΠΡΩΤΙΕΣ ΣΤΟ MEETING ΤΗΣ ΝΤΟΧΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΤΟΥΜΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ.

Το «δύο στα δύο» για τα ελληνικά χρώματα επετεύχθη στο Ντάιαμοντ Λιγκ της Ντόχα. Μετά την τεράστια επιτυχία του Λούη Τσάτουμα στα μήκος με 8.06μ, την πρωτιά πανηγύρισε και η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ με 4.63μ, στο πρώτο φετινό μίτινγκ της σπουδαίας σειράς αγώνων της IAAF. Έτσι, οι δύο Έλληνες πρωταθλητές σφράγισαν και τα εισιτήρια για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ζυρίχης (8.00μ στο μήκος και 4.50μ στο επί κοντώ αντιστοιχα).
Αρχικά ο Μεσσήνιος άλτης του μήκους, στο ντεμπούτο του στη σεζόν, προσγειώθηκε στα 8.06μ (άν. 0,2 μ/δ) στη δεύτερη προσπάθεια και σημείωσε την πρώτη του νίκη στη σειρά αγώνων. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού ξεκίνησε τον αγώνα του στα 7.93μ, ενώ είχε ακόμη άλμα στα 7.71μ και 7.88μ και δύο άκυρες προσπάθειες. Παράλληλα ο Τσάτουμας μπήκε δυναμικά στο... παιχνίδι διεκδίκησης του διαμαντιού, καθώς με το «καλημέρα» στη σεζόν συγκέντρωσε τέσσερις βαθμούς. Στη δεύτερη θέση του αγωνίσματος βρέθηκε ο Μεξικάνος Αλμπέρτο Ριβέιρα με 8.04μ και στην τρίτη ο Ιγκνίσιους Γκαισά με 8.01 μέτρα.

Στη συνέχεια, η Κυριακοπούλου μπήκε και αυτή με το «δεξί» στη σεζόν και απέσπασε τους πρώτους βαθμούς της, αφού κέρδισε μεγάλα ονόματα του επί κοντώ, υπερέβη αρχικά τα 4.43μ και 4.53μ με την 1η προσπάθεια, τα 4.63μ με την 3η, ενώ δοκίμασε και στα 4.73μ για να καταρρίψει το Πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά απέτυχε δύο φορές (δεν δοκίμασε 3η προσπάθεια).

Στα 4.53μ έμενε η Κουβανή Γιαρεσλέι Σίλβα, το μεγάλο αυτή τη στιγμή όνομα του αγωνίσματος, με 3η τη Γερμανίδα Κριστίνα Γκαντσίεφ η οποία υπερέβη τα 4.43μ, όπως και η Ρωσίδα Αναστασία Σαβτσένκο που κατετάγη 4η.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου