Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ



Ομάδα φοιτητών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελούμενη από τους προπτυχιακούς φοιτητές Ειρήνη Ανδρικάκη, Εμμανουήλ Γιακουμάκη, Ευστράτιο Κουλιεράκη και Αλεζίνη-Ειρήνη Λόξα, συνεπικουρούμενοι από την απόφοιτο Ελένη Θεοδωροπούλου, μέλος της περυσινής ομάδας και τις διδακτορικές φοιτήτριες Δήμητρα Παπαγεωργίου και Εύα Τζαβαλά, υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη της επίκουρης Καθηγήτριας Μαρίας Γαβουνέλη, κατατάχθηκε στη 2η θέση του διαγωνισμού εικονικής δίκης ανθρωπίνων δικαιωμάτων ELSA European Human Rights Moot Court Competition 2014 που έγινε στις 23-26 Φεβρουαρίου 2014 στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, αποσπώντας συμβολικό χρηματικό βραβείο.
Ο τεταρτοετής φοιτητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης κέρδισε το βραβείο του καλύτερου αγορητή του διαγωνισμού και παράλληλα μια θέση πρακτικής άσκησης στο γραφείο του Συμβουλίου της Ευρώπης στις Βρυξέλλες, ενώ η ομιλήτρια Αλεζίνη-Ειρήνη Λόξα βρέθηκε στην 3η θέση του συνόλου των αγορητών. Η Ομάδα απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από τους δικαστικούς σχηματισμούς, στους οποίους μετείχαν νυν δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ακαδημαϊκοί, ενώπιον ενθουσιώδους κοινού αποτελούμενου από δικαστές και αξιωματούχους του Δικαστηρίου, πρέσβεις των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, συναδέλφους και φοιτητές.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τη φοιτητική οργάνωση European Law Students Association (ELSA), σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης και έλαβε χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο.

Αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας προσφυγής ενώπιον του Ε.Δ.Δ.Α. και έχει ως στόχο της εξοικείωση των φοιτητών Νομικής με θέματα προάσπισης δικαιωμάτων του ανθρώπου. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν φέτος 70 νομικές σχολές από 29 κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, οι φοιτητές καλούνται να υποστηρίξουν γραπτώς και τις δύο πλευρές (προσφεύγων και κράτος) σε μια εικονική υπόθεση που αφορά σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


  eirinika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου