Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΗΛΙΑΚΟ ΟΧΗΜΑ-ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ


Το νέο καινοτόμο ηλιακό όχημα, κατασκευασμένο από ομάδα Κρητικών μηχανικών, παρουσιάστηκε την Δευτέρα  στο Ηράκλειο, έξω από την Περιφέρεια Κρήτης.

Το Sunnyclist, όπως ονομάζεται, κινείται με ηλιακή ενέργεια μέσω συλλέκτη που είναι τοποθετημένος στην οροφή του και στόχος είναι να βγει στην παραγωγή και να κυκλοφορήσει από το καλοκαίρι του 2015. Σε πρώτη φάση, θα κάνει τον γύρο του νησιού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 2η «Ενεργειακή Εβδομάδα Περιφέρεια Κρήτης».

Οι κατασκευαστές του ευελπιστούν το δημιούργημά τους να αποτελέσει ένα νέο «χαρτί» για τον κόσμο και τους επιχειρηματίες του τουρισμού, δίνοντας παράλληλα λύση στο ενεργειακό και κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Κρήτη.

«Το Sunnyclist είναι το πρώτο ρεαλιστικό ηλιακό όχημα. Κατασκευάζεται στην Κρήτη, είναι μοναδικό σε αυτονομία και το έχουμε κατασκευάσει για να λύσει πρακτικά προβλήματα. Θα κάνουμε τον γύρο της Κρήτης, θα διανύσουμε περίπου 850 χιλιόμετρα σε 5 ημέρες για να αποδείξουμε πλέον ότι τα ηλιακά οχήματα είναι ρεαλιστικά και μια σύνθεση όπως το Sunnyclist μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα στους δρόμους» δήλωσε ο Μανόλης Τσικανδυλάκης, μηχανολόγος μηχανικός, μέλος της ομάδας του Sunnyclist.

Και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι μετά και από αυτό το εγχείρημα να πείσουμε και τον κόσμο και τους επιχειρηματίες του Τουρισμού ότι έχομε ένα νέο χαρτί στα χέρια μας να παίξουμε για να δώσουμε άλλη μια πρωτιά στην Κρήτη για να παράγουμε ηλιακά οχήματα και να κάνομε το νησί μας το πρώτο νησί όπου θα κυκλοφορούν ηλιακά οχήματα.Το Sunnyclist το δουλεύουμε 4 χρόνια. Έχουμε φτιάξει το πρώτης γενιάς πρωτότυπο είναι αυτό με το οποίο θα βγούμε στην παραγωγή με κάποιες βελτιώσεις Το κόστος του εκτιμάται ότι θα ξεκινάει από το ήμισυ της αξίας ενός ευρωπαϊκού ηλιακού οχήματος περίπου 6,5 με 7.000 ευρώ».
http://www.adapokrites.gr/index.php/texnologia-computers-gadgets-internet