Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ATENISTAS ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΟΥΝ, ΧΡΩΜΑΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΣΕ ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Παρατηρώντας ότι χιλιάδες Αθηναίοι που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είχαν στις περισσότερες στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ, όχι απλά κάπου να ακουμπήσουν, αλλά ούτε κάπου να σταθούν και να προφυλαχθούν από τον ήλιο ή τη βροχή, οι Atenistas ανέλαβαν δράση τοποθετώντας παγκάκια σε πέντε από αυτές. Και όχι μόνο, αφού φρόντισαν να δώσουν το δικό τους προσωπικό τόνο στις στάσεις που «ανακαίνισαν». 

Τι είναι οι ατενιστας?
Μια ανοιχτή κοινότητα πολιτών της Αθήνας που αγαπάνε την πόλη τους και θεωρούν ότι η Αθήνα όχι μόνο δεν είναι μια «τελειωμένη ιστορία» αλλά ένα αχανές πεδίο ευρηματικών και αποτελεσματικών δράσεων που θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τις  δυνατότητες βελτίωσης και ανάδειξής της. Αντλούμε την ενέργεια από την κοινωνία των πολιτών, τους χιλιάδες Αθηναίους που θέλουν να κάνουν κάτι για την πόλη τους και μέχρι σήμερα δεν έβρισκαν ένα κανάλι δημιουργικής συμμετοχής στις ανοιχτές υποθέσεις της Αθήνας. Δεν είμαστε κομματικός οργανισμός, δημοτική παράταξη ή Μκο, αλλά μια ζωντανή κυψέλη δημιουργικότητας με μοναδικό αντικείμενο την Αθήνα, που θέλει να μοιραστεί την ανάγκη για μια πολύ καλύτερη πόλη πιστεύοντας στη αναζωογονητική δύναμη της δράσης. Είμαστε εδώ μόνο για να κάνουμε. Χωρίς πολλά λόγια, αλλά στην πράξη. Επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο."

Στάση Ηπείρου
  • Στάση ΚΤΕΛ Λιοσίων
  • Στάση Παιωνίου
  • Αφετηρία Τρόλει 1, Πλατεία Αττικής
  • Λιοσίων, έναντι ΗΛΠΑΠ Αττικής


Πηγή: Οι Atenistas ξαναχτυπούν -Ανακαινίζουν, χρωματίζουν και βάζουν πρωτότυπα παγκάκια σε στάσεις λεωφορείων [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/174886#ixzz3H8tmiDHx