Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

«Ναι» στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα δηλώνει το 37% των Βρετανών σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία YouGov. Παράλληλα, μόλις το 23% επιμένει στην παραμονή τους στο Βρετανικό Μουσείο, ενώ, το 32% δηλώνει αδιάφορο για το τι θα γίνει και το 7% λέει ότι δεν ξέρει.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 17 Οκτωβρίου, αμέσως μετά τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, με αφορμή την επίσκεψη της Αμάλ Κλούνεϊ στην Ελλάδα. Συνολικά, ερωτήθηκαν 1.966 Βρετανοί.
REUTERS/DYLAN MARTINEZ
Σημειώνεται ότι, το 36% των ερωτηθέντων που τάχθηκαν υπέρ της επιστροφής των γλυπτών στην Ελλάδα υποστηρίζουν πως το βασικό επιχείρημα για την επιστροφή τους είναι η επανένωση των γλυπτών. Ενώ το 34%, δηλώνει ότι ανήκουν στην Ελλάδα καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής κληρονομιάς της χώρας.
Στον αντίποδα, το 23% όσων επιμένουν στην παραμονή των γλυπτών στο Βρετανικό Μουσείο υποστηρίζει πως νόμιμα πήρε τα γλυπτά ο Έλγιν από την Οθωμανική αυτοκρατορία, ενώ το 9% λέει πως ακόμη και αν παράνομα ήρθαν τα γλυπτά στη Βρετανία, θα πρέπει να παραμείνουν στη χώρα καθώς από τότε έχουν περάσει πάνω από 200 χρόνια.
SOOC/KONSTANTINOS TSAKALIDIS
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου