Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

"ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ? ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ ΤΟ" Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΝΩΣΗΣ ΜΕΣΩ SMARTPHONES.

Τη νέα «έξυπνη» εφαρμογή ανταλλαγής βιβλίων, η οποία δίνει τη δυνατότητα στο αναγνωστικό κοινό να αποκτήσει ανέξοδα τα βιβλία για τα οποία ενδιαφέρεται, παρουσίασε ο δημιουργός της, Παναγιώτης Κουρέτας. O κ. Κουρέτας παρουσίασε την εφαρμογή το απόγευμα της Κυριακής, στο στο Sepia art café, στα Εξάρχεια.
Η εφαρμογή ονομάζεται Bookukoo και πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες του να αποκτήσουν βιβλία προσφέροντας παράλληλα εκείνα που επιθυμούν να δωρίσουν. Σύμφωνα με τον δημιουργό της, όραμα της υπηρεσίας είναι η καλύτερη χρήση των βιβλίων, μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας.

Οπως ανακοινώθηκε, το Bookukoo προτρέπει τους χρήστες της σε μια διαρκή «ανακύκλωση» της βιβλιοθήκης τους, φροντίζοντας ταυτόχρονα για τη δίκαιη χρήση αφού οι συμμετέχοντες δικαιούνται ένα βιβλίο για κάθε ένα που δίνουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή δεν έχει κερδοσκοπικό σκοπό.

Πηγή: «Το διάβασες; Αντάλλαξέ το»: Εφαρμογή Ελληνα επιτρέπει την «ανακύκλωση» γνώσης μέσω smartphones | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/180790/diavases-antallaxe-efarmogi-ellina-epitrepei-tin-anakyklosi-gnosis-meso-smartphones#ixzz3KjoiFCp7