Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Αυτόματους πωλητές ΑΤΜ με φρέσκο γάλα δημιούργησαν οι παραγωγοί της Λάρισας!


Κάθε μέρα φρέσκο παστεριωμένο γάλα που συλλέγεται από τις φάρμες των παραγωγών της Λάρισας φτάνει στους έξι αυτόματους πωλητές που λειτουργούν στην πόλη καθ’ όλο το 24ωρο. 

Τοποθετώντας ένα κέρμα ή το ειδικό κλειδί στην υποδοχή, ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει την ποσότητα που επιθυμεί (ένα ή 1/2 λίτρο έναντι 1 και 0,50 ευρώ αντίστοιχα), καθώς και την επιθυμητή συσκευασία, γυάλινο επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι ή πλαστικό μιας χρήσης, εξασφαλίζοντας γρήγορα και απλά φρέσκο γάλα για τον ίδιο και την οικογένειά του. Πίσω από την καινοτόμο ιδέα βρίσκεται ο νεοσύστατος, αλλά ιδιαίτερα δραστήριος Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων Θεσσαλίας-Πιερίας «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς». Ο Συνεταιρισμός, που ιδρύθηκε το 2011, απαρτίζεται σήμερα από 102 γαλακτοπαραγωγούς που παράγουν καθημερινά 130 τόνους αγελαδινού γάλακτος (αντιστοιχούν στο 10% της εγχώριας παραγωγής) προμηθεύοντας τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας. Στον πυρήνα του μια ομάδα νέων παραγωγών που μοιράζονταν τις ίδιες αγωνίες για τον κλάδο, θεωρώντας παράλληλα ότι η κρίση επιβάλλει επαναπροσδιορισμό της σχέσης με τον καταναλωτή, καθώς και ότι η σύγχρονη συνεταιριστική αντίληψη δεν αποκλείει την επιχειρηματικότητα. Πράγματι, ο «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» περηφανεύεται ότι έχει κατορθώσει να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του, επιτυγχάνοντας και την παροχή υψηλής ποιότητας γάλακτος στους καταναλωτές σε χαμηλές τιμές (σ.σ. η τιμή του μισού λίτρου είναι η χαμηλότερη στην αγορά). «Αυτή μας η προσπάθεια είναι και μια απάντηση στο φαινόμενο των υψηλών τιμών εν μέσω ύφεσης», υποστηρίζει ο πρόεδρος Θανάσης Βακάλης.
Το γάλα φτάνει στις δεξαμενές των αυτόματων πωλητών λίγες ώρες μετά το άρμεγμα και αφού έχει παστεριωθεί σε σύγχρονες και πιστοποιημένες εγκαταστάσεις. «Πρόκειται για ένα κλειστό κύκλωμα όπου το γάλα δεν έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον, ενώ καταπονείται ελάχιστα, κρατώντας το μέγιστο των θρεπτικών του συστατικών», σημειώνει ο ίδιος.

Ο «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» μπήκε την αγορά της Λάρισας με τέσσερα καταστήματα. «Οι πολίτες αμέσως αγκάλιασαν την προσπάθεια. Στην αρχή μάλιστα η αυξημένη ζήτηση δημιούργησε δυσκολίες ως προς τον εφοδιασμό των μηχανημάτων με φρέσκο γάλα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές και πολύωρη αναμονή από τους καταναλωτές. Εδώ και 20 μέρες όμως οι αλλαγές των κενών δεξαμενών με φρέσκο γάλα γίνεται άμεσα και πλέον οι πολίτες γνωρίζουν πως υπάρχει 24 ώρες το 24ωρο γάλα στα μηχανήματα». Έως το τέλος του έτους θα είναι εννέα τα σημεία πώλησης (οκτώ εντός του ιστού και ένα στην 110 πτέρυγα μάχης για τους υπαλλήλους και τους διαμένοντες στο στρατόπεδο).
Της Λίνας Γιάνναρου

ΠΗΓΗ Kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου