Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο GEOGRGE CLOONEY ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ.

«Είμαι μεγάλος θαυμαστής του δημάρχου, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο αξιότιμος φίλος μου δεν είχε πραγματικά πρόθεση να με συγκρίνει με τον Χίτλερ. Πρόκειται για υπερβολές που σβήνονται με μερικά ποτήρια ουίσκι. Έχω βρεθεί κι εγώ καμιά δύο φορές σε αυτήν τη θέση και δεν κρατώ κακία», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Τζορτζ Κλούνεϊ απαντώντας στην επίθεση που δέχθηκε από τον δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.


«Όταν, όμως, πρόκειται για πραγματικά γεγονότα και όχι για αποκυήματα της φαντασίας, θα πρέπει κανείς να κοιτάξει τους κανονισμούς της Unesco που έχουν γίνει αποδεκτοί από όλες τις πλευρές. Ένα κράτος που καταλαμβάνει μια χώρα δεν μπορεί να πουλά την εθνική πολιτιστική κληρονομιά της», τονίζει ο αμερικανός ηθοποιός και παράλληλα επισημαίνει πως «ακόμα πιο σχετικό είναι το γεγονός ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα απομακρύνθηκαν βάναυσα από τον ναό από τους Τούρκους και μετά πωλήθηκαν. Ήταν ένα μοναδικό Μνημείο που κομματιάστηκε. Είναι σαν να κομματιάσεις το άγαλμα του Δαβίδ και το κεφάλι του να βρεθεί στην Αγγλία, το μπράτσο του στο Βατικανό και ο κορμός του στο Μητροπολιτικό Μουσείο».

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ απάντησε στην επίθεση που δέχθηκε από τον δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.
Τέλος, ο Κλούνεϊ τόνισε ότι «σε δημοσκοπήσεις που διεξάγονται, οι Βρετανοί τάσσονται, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα και ο υπόλοιπος κόσμος συμμερίζεται την άποψη αυτή. Έτσι έχουν τα πραγματικά γεγονότα και αυτά πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς. Αλλά, ίσως είναι καλύτερα να με συγκρίνουν με τον Χίτλερ».

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, την προηγούμενη εβδομάδα είχε επιτεθεί στον Κλούνεϊ, λέγοντας πως με αφορμή την ταινία που προωθεί φαίνεται να υποστηρίζει την χιτλερική ατζέντα σχετικά με τους βρετανικούς πολιτιστικούς θησαυρούς.
Πηγή: naftemporiki.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου