Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΦΩΣ ΣΕ ΔΥΟ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΙΝΕΙ Η ΑΤΥΧΗ 23χρονη ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ.

Φως σε δύο νέους θα χαρίσουν οι κερατοειδείς της 23χρονης φοιτήτριας που έχασε προχθές τη ζωή της κατά τη σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο του ΚΤΕΛ λίγο πριν τα διόδια Μαλγάρων. Με τα μάτια της άτυχης φοιτήτριας θα βλέπει από αύριο ένας νέος 29 ετών και από τη προσεχή Δευτέρα μία κοπέλα 30 ετών που πάσχουν από κερατόκωνο και θα υποβληθούν σε μεταμόσχευση κερατοειδούς στην Α΄ Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
Ο διευθυντής της Α' Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, καθηγητής Παναγιώτης Οικονομίδης ανέφερε, με την ευκαιρία ότι, χτες έγιναν δύο μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς σε νέους 21 και 22 ετών αντίστοιχα με μόσχευμα από έναν νέο 21 ετών που έχασε τη ζωή του από ρήξη ανευρύσματος και εγκεφαλική αιμορραγία.

“Το 2013 στην Κλινική μας έγιναν 70 μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς ενώ το 2012 είχαν γίνει 100” πρόσθεσε ο κ. Οικονομίδης. Εξηγώντας τους λόγους της μείωσης των μεταμοσχεύσεων κατά το περασμένο έτος είπε: “Ενώ η εκκλησία τάσσεται υπέρ των μεταμοσχεύσεων, όταν κάνουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη δωρεά οργάνων έρχονται άτομα από παραθρησκευτικές οργανώσεις και μοιράζουν φυλλάδια κατά της δωρεάς οργάνων και αποτρέπουν τον κόσμο”.

Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου