Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΟ 43ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ!


Το 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ θα διαρκέσει από τις 22 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου και θα συμπεριλαμβάνει τρεις ελληνικές ταινίες! Πρόκειται για τρεις ελληνικές ταινίες, δύο μεγάλου και μία μικρού μήκους που θα διαγωνιστούν σε 3 από τις 9 κατηγορίες!!

 
«September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου
Στην κατηγορία Bright Future, (κατηγορία για  την 1η ή 2η ταινία ταλαντούχων νέων σκηνοθετών) συμμετέχει η ταινία «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου. Η ταινία συμμετείχε σε πλήθος φεστιβάλ και είναι μία διεθνής συμπαραγωγή Ελλάδας – Γερμανίας. Αφηγείται τη ζωή της 30χρονης Άννας, μιας ανεξάρτητης γυναίκας που ζει στο διαμέρισμα της με μοναδική συντροφιά το σκύλο της. Όταν ο  σκύλος πεθάνει, θα τον θάψει στον κήπο του γειτονικού σπιτιού και  θα γνωρίσει τη μητέρα της οικογένειας, αναπτύσσοντας μια ιδιόμορφη σχέση.
«Δεν είμαι εγώ» σε σενάριο και σκηνοθεσία Ταϊφούν Πιρσελίμογλου

Στο τμήμα Spectrum (ταινίες μεγάλου μήκους από έμπειρους σκηνοθέτες και καλλιτέχνες) θα συμμετέχει η ταινία «Δεν είμαι εγώ» σε σενάριο και σκηνοθεσία Ταϊφούν Πιρσελίμογλου. Είναι μια συμπαραγωγή μεταξύ Τουρκίας Ελλάδας και Γαλλίας. Η ταινία αναφέρεται στη ζωή του 45χρόνου εργένη και μοναχικού Νιχάτ, ο οποίος εργάζεται σε μία καντίνα εστιατορίου. Όταν η νεαρή συνάδελφός του Αϊσέ, τον προσκαλεί σε δείπνο, δέχεται, παρά τις φήμες ότι ο σύζυγός της είναι στην φυλακή. Όταν ο Νιχάτ βλέπει μία φωτογραφία του γάμου της, αντιλαμβάνεται ότι ο σύζυγος της, του μοιάζει υπερβολικά. Η αδέξια σχέση που επακολουθεί μεταξύ τους αλλάζει ολοκληρωτικά τη ζωή του.
«King Kong» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Νίκου Κυρίτση.

Στο πρόγραμμα μικρού μήκους, συμμετέχει η ταινία «King Kong» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Νίκου Κυρίτση. Η ιστορία εξελίσσεται στην Αθήνα του 2011, με πρωταγωνιστή, τον Χρήστο,  έναν εσωστρεφή 50άρη, που ζει ακόμη με την κατάκοιτη μάνα του, δουλεύει στον ζωολογικό κήπο, αλλά δυσκολεύεται να αναπτύξει σχέσεις με τους ανθρώπους και να εκφράσει τη σεξουαλικότητά του, μέχρις ότου ένα απροσδόκητο γεγονός θα τον ωθήσει σε ένα σπιράλ βίας και απόγνωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου