Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

3 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ ΝΕΑΝΙΔΩΝ .

Εξαιρετικός ο απολογισμός για τα γαλανόλευκα χρώματα, καθώς οι τρεις από τους πέντε αθλητές μας που μετείχαν στη διοργάνωση κρέμασαν στο στήθος μετάλλιο.

Συγκεκριμένα, ο Μάριος Γιακουμάτος αναδείχθηκε ασημένιος Πρωταθλητής Ευρώπης στη σπάθη εφήβων. Σε σύνολο 51 αθλητών ο νεαρός πρωταθλητής μας έκανε στον πρώτο γύρο (πουλ) πέντε νίκες και μία ήττα. Στη συνέχεια κέρδισε διαδοχικά τον Γερμανό αθλητή Μποναχ (15/10), τον Ρώσο Ιλίιν (15/11), τον περσινό Ιταλό πρωταθλητή Καράντι (15/13) και στην τετράδα του τελικού τον Γάλλο Σολέ, για να φτάσει στον τελικό, όπου μετά από εξαιρετική εμφάνιση, ηττήθηκε από τον Ρικάρντι (Ιταλία) με (12/15).
Το δεύτερο μετάλλιο ήρθε από την Θεοδώρα Γκουντούρα, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση μεταξύ 44 αθλητριών στη σπάθη. Στον πρώτο γύρο (πουλ) η αθλήτριά μας έκανε 4 νίκες και 1 ήττα . Στη συνέχεια κέρδισε τη Γερμανίδα, Βολκαμ (15/8), την Ουγγαρέζα Παπ (15/14) και τη Γαλλίδα Γκιμαλακ (15/12) για να ηττηθεί στον ημιτελικό (8/15) από την Ρωσίδα Κλιμοβα.
Στην ίδια θέση βρέθηκε και η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου στο ξίφος ασκήσεων, με πέντε νίκες στον πρώτο γύρο (πουλ). Στη συνέχεια κέρδισε την Ιταλίδα Τανγκερλίνι (15/8), τη Γαλλίδα Μιλεπιεν (15/1) για να ηττηθεί στον ημιτελικό (7/15) από την Πολωνέζα Σύμτζακ.
Στους ίδιους αγώνες  η Μαρία Πλιώτα κατέλαβε την 36η θέση και η Μαρία Ελένη Χαλδαίου την 43η, σε σύνολο 61 αθλητών.


Πηγή: gazzetta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου