Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΒΟΛΙΒΙΑ: 9χρονη ΙΣΠΑΝΙΔΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ. ΕΙΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 7 ΜΗΝΕΣ.

Μετά από επτά μήνες εξαφάνισης, διασώθηκε ένα 9χρονο κορίτσι από τη Βαρκελώνη από αιχμαλωσία στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Βολιβία.
Το παιδί είχε χαθεί από τον περασμένο Αύγουστο, όταν οι γονείς του, Μαροκινοί στην καταγωγή που κατοικούν μόνιμα στην Καταλονία της Ισπανίας, της επέτρεψαν να πάει διακοπές με τους γονείς και έναν φίλο της από τη Βολιβία.

Οι γονείς του κοριτσιού ανέφεραν την εξαφάνιση στην αστυνομία λίγες ημέρες μετά την προσγείωσή τους στον εικαζόμενο προορισμό, τη Βολιβία, καθώς δεν μπορούσαν να έρθουν σε επικοινωνία με την κόρη τους.

Η πολιτοφυλακή της Ισπανίας και οι αστυνομία της Καταλονίας, συνεργάστηκαν με τις αρχές της Βολιβίας στην προσπάθειά τους να καθορίσουν τα μέρος όπου κρατούνταν η 9χρονημ καθώς και τον απαγωγέα της.

Μετά από επτά μήνες, η αστυνομία εντόπισε το ζευγάρι σε ένα απομακρυσμένο μέρος της περιοχής Κοτσαμπάμπα της Βολιβίας.

Ήταν κρυμμένοι βαθιά σε ένα τροπικό δάσος του Αμαζονίου, σε μια έκταση ελάχιστα προσβάσιμη με αυτοκίνητο, αναφέρει η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia.

Ο εικαζόμενος απαγωγές, ο 35χρονος Grover Morales, αντιμετωπίζει κατηγορίες εμπορίας ανθρώπων καθώς και σεξουαλικής κακοποίησης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου της Βολιβίας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, είχε την άδεια των γονιών του κοριτσιού να την παντρευτεί, καθώς ήταν μουσουλμάνος.

Το κορίτσι που υποβλήθηκε σε ιατρικά και ψυχολογικά τεστ στο νοσοκομείο της Κοτσαμπάμπα, θα ταξιδέψει σύντομα στην Ισπανία για να επανενωθεί με τους γονείς της.

Οι δικαστές θα δώσουν περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα εντός ολίγων ημερών. 

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου