Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΚΘΒΕ.

Στην ανάδειξη του Βασιλικού Θεάτρου, ενός από τα πιο σημαντικά κτήρια της πόλης που αποτελεί συνάμα και σημείο αναφοράς στην πολιτιστική ιστορία της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας, και στην ένταξή του στη νέα μορφή της παραλίας, προχωρά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ).
 Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση εργασίας που είχαν ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης, με την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΚΘΒΕ, Μένη Λυσαρίδου, στο Βασιλικό Θέατρο, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων.
  
Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε η διαμόρφωση και ο καλλωπισμός της πίσω πλευράς του Βασιλικού (μέτωπο παραλίας), η κατασκευή και προέκταση του πλακόστρωτου και η τοποθέτηση θάμνων και φυτών καλλωπισμού. Οι επαφές θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα προκειμένου οι υπηρεσίες του δήμου να προχωρήσουν σε μία ολοκληρωμένη μελέτη φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου.
 
 
Το θεατρικό συγκρότημα του Βασιλικού Θεάτρου, μόνιμη πλέον έδρα του ΚΘΒΕ, διαθέτει μία αίθουσα 721 θέσεων, τεράστια σκηνή πολλαπλών δυνατοτήτων με υποσκήνιο 10 μέτρων, και τεχνική υποδομή για θεατρικές παραστάσεις χορού καθώς και συναυλίες και κινηματογραφικές προβολές. Παράλληλα, τα 2.000 τ.μ. των εκτεταμένων φουαγιέ του θεάτρου προσφέρονται για την παρουσίαση μεγάλων εκθέσεων. Οι αίθουσες του ΚΘΒΕ, διαθέτουν άρτιο τεχνικό εξοπλισμό και έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις λευκωμάτων και συνέδρια.

Πηγή: michanikos-online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου