Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

ΤΟ ΣΑΝΔΑΛΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ: Η ΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν ότι ο ρυθμός με τον οποίο μεγαλώνουν τα πόδια των παιδιών είναι τόσο καταιγιστικός που σχεδόν κάθε έξι μήνες πρέπει να τους αγοράζουν καινούργια παπούτσια. Πώς λύνεται όμως ένα πρόβλημα που για μας απαιτεί απλώς οικονομικό προγραμματισμό, στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, όπου τα παιδιά ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και κακής υγιεινής;
Ο πάστορας Κέντον Λι, παρατήρησε αυτό το πρόβλημα όταν ζούσε και δούλευε σε ένα ορφανοτροφείο στο Ναϊρόμπι. Παιδιά που αναγκάζονταν να περπατούν ξυπόλητα ή να φοράνε παπούτσια που ήταν πολλά νούμερα μικρότερα από αυτό που είχαν ανάγκη. Πολύ συχνά αρρώσταιναν από τα παράσιτα που βρίσκονταν στο χώμα με το οποίο έρχονταν σε άμεση επαφή τα γυμνά τους πόδια.
Ο Κέντον Λι σκέφτηκε και βρήκε μια πανέξυπνη λύση για αυτό το μεγάλο πρόβλημα: η εφεύρεσή του λέγεται «Το παπούτσι που μεγαλώνει» και είναι ένα σανδάλι που μπορεί να μεγαλώσει έως και πέντε νούμερα, έχοντας διάρκεια ζωής πέντε χρόνων.
Είναι φτιαγμένο από ανθεκτικά και ποιοτικά υλικά και χάρη σε ένα σύστημα κουμπιών και λουριών που προσαρμόζονται στο πόδι του παιδιού καθώς αυτό μεγαλώνει. Βγαίνει σε δύο μεγέθη, Small (από το νηπιαγωγείο ως την Δ’ δημοτικού) και Large (από την Ε’ δημοτικού ως το Γυμνάσιο) και προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να έχουν παπούτσια ουσιαστικά για όλη τη διάρκεια της παιδικής και προεφηβικής ηλικίας. Ο πάστορας Κέντον Λι πιστεύει, όπως λέει, στην πρακτική συμπόνια, και το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο.
http://www.nickelodeon.gr/nea/story/2692/to-papoytsi-poy-megalonei-mia-exypni-efeyresi-gia-ta-paidia-toy-tritoy-kosmoy