Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

«TO NHΣΙ» ΤΗΣ ΧΙΣΛΟΠ ΠΟΥΛΗΣΕ 1 ΕΚ. ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ. Η ΧΙΣΛΟΠ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΟΥΡΑΚΑΜΙ!!!

«H XΙΣΛΟΠ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ


 ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ.


 Την Παρασκευή, 20 Μαρτίου, η Βικτόρια Χίσλοπ παρευρέθηκε σε μια ειδική εκδήλωση στο Πεκίνο, που έγινε προς τιμήν της μιας και το βιβλίο της "Το Νησί", που εκτυλίσσεται στην Κρήτη, έφτασε το ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

Όταν ρωτήθηκε, για ποιο λόγο θεωρεί ότι το βιβλίο της σημείωσε τόσο μεγάλη επιτυχία, η Βικτόρια Χίσλοπ, απάντησε ότι οι ιστορίες της μπορούν να είναι οικουμενικές. Η Κίνα θεωρείται "λίκνο" του ανατολικού πολιτισμού και η Ελλάδα "λίκνο" του δυτικού πολιτισμού. Οι Κινέζοι αναγνώστες βρήκαν αυτή την πολιτιστική σύνδεση ελκυστική. Πρόσθεσε, ότι ελπίζει περισσότεροι Κινέζοι να έχουν την ευκαιρία, να επισκεφθούν την Κρήτη για διακοπές όπως και την πρώην αποικία λεπρών της Σπιναλόγκας. Είναι σίγουρη πως η Ελλάδα θα τους μαγέψει.  Δήλωσε ευτυχής που χάρη στην ιστορία της για την Ελλάδα, ταξίδεψε ως εκεί, πολλούς ανθρώπους με τη φαντασία τους. "Οι λέξεις μπορούν να μας ταξιδέψουν με υπέροχο τρόπο," είπε σε ένα ενθουσιώδες ακροατήριο.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, έδωσε συνέντευξη στον πολύ γνωστό σεναριογράφο Shi Hang και στην καταξιωμένη κι έγκυρη, κριτικό λογοτεχνίας Zhi An. Το ταξίδι της περιλαμβάνει τη Σαγκάη και την πόλη Suzhou
Στο τέλος της παρουσίασης μετέφερε μήνυμα της υφυπουργού τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, η οποία τους παρότρυνε να επισκεφτούν τη χώρα μας προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τη χώρα και τη μεγάλη πολιτιστική μας κληρονομιά.

Eirinika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου